Pendennis inicia les obres al port de VNG per fer una àrea tècnica per a grans eslores, amb una inversió de 10 milions d’euros

Ports de la Generalitat i l'Ajuntament de VNG han visitat aquesta setmana les instal·lacions de la companyia a Falmouth, Regne Unit, per conèixer l'envergadura d'aquesta important drassana

L’empresa britànica Pendennis, dedicada a les drassanes, ha iniciat aquests dies les obres de la nova àrea tècnica de la dàrsena de grans eslores del port de Vilanova i la Geltrú, amb l’aposta per un Pla de formació dual per als joves en disciplines vinculades al sector de les grans eslores. Pendennis invertirà gairebé 10 milions d’euros en les noves instal·lacions i inicialment ocuparà 40 treballadors, una gran inversió de capital estranger que aposta per Catalunya, amb la qual el port vilanoví i la ciutat es posicionaran en el mapa de la indústria de les grans eslores. Així mateix, es millora l’oferta de serveis als superiots dins la Mediterrània, es dona un gran dinamisme econòmic al territori per la pròpia instal·lació i per les sinergies que es poden crear amb altres empreses del sector, alhora que s’atorga una gran projecció internacional per Vilanova i la costa de Barcelona.

Aquesta setmana el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, acompanyats d’altres directius, han visitat aquestes importants drassanes per conèixer la seu de l’empresa que ha apostat per Vilanova i la Geltrú i pel sector de les grans eslores. El gerent de Ports ha posat en valor la inversió que farà Pendennis i ha comentat que “es tracta d’una gran inversió econòmica i això és molt positiu per a Catalunya, una companyia britànica que aposta el seu capital per Vilanova i pel nostre país”. Gómez Comes també s’ha referit a la visita a les instal·lacions de Pendennis per l’impuls que suposarà per a l’ocupació hi ha comentat “en un vaixell hi poden arribar a treballar fins a 100 persones, per això amb l’entrada del sector de manteniment i reparacions de grans eslores crearem 40 llocs de treball a més dels directes i indirectes al port de Vilanova, i el port continuarà sent la primera empresa de la ciutat”.

L’alcaldessa, Neus Lloveras, ha valorat molt positivament la visita a la seu de Pendennis, que ha servit “per conèixer més en detall el projecte que la companyia té per a Vilanova i la Geltrú”. Per a l’alcaldessa, l’aposta de Pendennis “posiciona la marina de Vilanova i la Geltrú com un referent al Mediterrani”. Neus Lloveras destaca els beneficis que el projecte aportarà per a la ciutat, amb creació de llocs de treball directes i indirectes, i també, l’impuls de formació dual en diverses disciplines al port vilanoví. “Des de fa molts anys defensem l’interès d’oferir formació al voltant de la nàutica a la nostra ciutat, on hi ha el potencial per generar un clúster del sector nàutic. Per altra banda, ja tenim experiències excel·lents en formació dual, que orienten els estudiants cap a la inserció laboral”, ha manifestat l’alcaldessa.