El tram central de l’Avinguda Catalunya de Les Roquetes es remodelaràa partir de novembre

D’aquesta manera, es consolida i posa al dia un dels eixos principals i transversals més utilitzats pel veïnat de les Roquetes

A partir d’aquest mes de novembre, s’inicien les obres de remodelació del tram central de l’avinguda de Catalunya de les Roquetes, entre el passatge del Ter i el carrer del Foix. Precisament el projecte també inclou el passatge d’accés a la plaça del Llobregat des del carrer del Foix.

A hores d’ara es duen a terme treballs inicials complementaris relacionats amb infraestructures i serveis bàsics que hi ha al subsòl com són les xarxes d’aigua, clavegueram, enllumenat i d’altres instal·lacions per posar-les al dia, sanejar-les degudament i solucionar-ne deficiències i problemes derivats. Alhora la vorera es renovarà completament suprimint-ne els actuals parterres i així hi haurà més amplitud i espai per al pas de persones, reordenant i donant el caràcter d’avinguda a aquesta zona.  Els objectius principals de l’actuació passen per ordenar i fer accessible l’espai adaptant-lo a les necessitats dels usos existents, millorant-ne la mobilitat, l’accessibilitat, l’estalvi energètic, les infraestructures i la qualitat urbana de l’entorn. En aquest sentit, l’alcaldessa, Abigail Garrido, ha subratllat que “l’espai públic és molt important perquè és on es produeixen les relacions entre les persones i és on ens trobem i passegem totes i tots nosaltres”. Per això, “és indispensable tenir-lo en bones condicions, ben cuidat, i que sigui digne i de qualitat”, ha sentenciat.

Aquest projecte de remodelació, que té un pressupost total de 387.320 euros, esdevé referent per a d’altres reformes que s’hagin de fer al voltant dels blocs de pisos d’aquest sector i del seu entorn d’urbanització, construïts els anys setanta del segle passat. Des d’aleshores, no s’hi ha fet cap remodelació en profunditat, únicament treballs de manteniment, de reposició de rajoles trencades i projectes concrets però que no han estat reformes globals.

Certament, aquest àmbit d’actuació, és una de les zones més cèntriques i transitades de les Roquetes, amb comerços diversos, establiments de restauració, habitatges, vianants i parades de transport públic. Precisament, com ja es va fer en el seu moment amb la reforma de la plaça de Sant Jordi, es construirà un calaix fora de la calçada de circulació per integrar-hi la parada d’autobús i evitar així molèsties al trànsit.

Totes les actuacions, en definitiva, serviran per dignificar l’avinguda, que va a parar a les pistes de Sant Agustí (que s’han renovat recentment amb el Cruyff Court i l’street workout) i enllacen amb el carrer de Cid Campeador que s’està renovant també actualment, i els equipaments d’aquesta altra part de les Roquetes com són les escoles, zona esportiva, Vinya d’en Petaca i l’església.