Comencen les obres de remodelacio del Passatge del Foix a les Roquetes

També s’inicien les obres de remodelació del parterre de la cantonada del carrers Velázquez i Eugeni d’Ors

Imatge del Passatge del Foix. Aj.SPdRibes

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha presentat una proposta de reforma del parc infantil del passatge Foix, a les Roquetes. Les obres de millora remodelaran la zona de jocs, actualment molt degradada, amb l’objectiu de convertir el parc en un espai referent al centre de les Roquetes. Les obres començaran el proper dilluns 18 i tindran un mes de durada.

Les actuacions previstes consisteixen en la renovació total del paviment, que actualment estava aixecat en molts punts a conseqüència del creixement de les arrels del arbres. Passarà de ser íntegrament de cautxú a alternar-se amb dos nous sorrals i parterres. També es renovaran els elements de jocs existents, es reposaran els arbres en mal estat i es repintarà tota la tanca perimetral. Es pretén, d’aquesta manera, que el parc sigui més segur per a la canalla, més modern, i que es converteixi en una referència com a espai de lleure al centre del nucli urbà.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha assegurat que “la voluntat de l’executiu sempre ha sigut reforçar els espai de convivènciai que el cas en particular del parc infantil del passatge Foix “s’emmarca dins la línia de renovació de l’espai públic feta a la zona de l’Avinguda Catalunya i del centre de les Roquetes, una zona amb molta afluència de gent”.

En el cas dels parcs infantils, s’han renovat o remodelat la gran majoria d’espais, tant a Ribes com a les Roquetes i també a les urbanitzacions, com en el cas del situat a Mas Alba, actualment en obres. Properament, serà el torn dels parcs Rafael Alberti i el que s’ubica al costat de la llar d’infants Les Roquetes.

Al mateix temps que comencen les obres al passatge Foix, uns carrers més enllà, a la cruïlla del carrer Velázquez amb Eugeni d’Ors, una altra actuació ja ha començat a remodelar la plaça i el parterre situats en aquest cèntrica cantonada de les Roquetes. S’ampliaran i es faran accessibles les voreres, es substituiran part de l’arbrat actual per un que faci més ombra i es plantarà nova vegetació als parterres existents. En aquest cas, les obres s’allargaran per un període de 3 setmanes.