Un detingut i 1.400 plantes de marihuana comissades a dues plantacions interiors al Garraf

La primera actuació va tenir lloc a Cubelles, i la segona a Canyelles

Aspecte d'una plantació de marihuana ubicada en una nau industrial de Cubelles. MOSSOS

Un veí de Sant Pol de Mar (Maresme) de 38 anys i nacionalitat espanyola va ser detingut el dimecres 9 de desembre com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues, en una actuació a Cubelles (Garraf) que també va comportar el comís de 600 plantes de marihuana. En una segona actuació, aquesta a Canyelles (Garraf), la policia va comissar 800 plantes més. La primera investigació va començar quan la policia va tenir coneixement d’una possible planta de producció de marihuana en una nau industrial de Cubelles. Agents del cos de seguretat van comprovar que la nau desprenia l’olor característica d’aquest tipus de cultiu, així com que diversos aparells d’aire condicionat hi funcionaven tot el dia.

El 9 de desembre, cap a les onze del matí, els agents van trobar un home a les immediacions de la nau que, segons la versió policial, va reconèixer que a dins hi havia la plantació i que va deixar accedir els investigadors a l’interior. La policia també explica que a la nau hi havia tres estances preparades per al cultiu intensiu de marihuana, amb il·luminació artificial, sistemes de ventilació i filtres d’aire. El cos afegeix que a la part posterior, en un forat a la paret, es va trobar una escomesa elèctrica fraudulenta.

Durant el registre es van comissar prop de 600 plantes de marihuana en diferents estats de cultiu, gairebé mig quilo de cabdells i un quilo de marihuana triturada. També es va comissar material que es relaciona amb la producció. Davant les evidències l’home va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. Després de declarar en seu judicial va quedar en llibertat a l’espera que el citi el jutge.

Segona plantació

D’altra banda, els Mossos expliquen que en una segona actuació es va trobar una casa aïllada a Canyelles a dins la qual hi havia una altra plantació de marihuana. Dues persones, en veure la presència policial, van saltar a la casa del veí i van fugir bosc endins. Van deixar la casa oberta i també un cotxe.

Els agents van observar que a l’aparcament hi havia una plantació de marihuana i en l’escorcoll posterior van comissar unes 800 plantes en diferents estats de cultiu, així com el material necessari per tractar-les. La investigació continua oberta i no es descarten detencions.