Olga Arnau fa una crida a la calma després que ahir es detectés el primer contagi per COVID-19 a VNG

0
179
Imatge d'Olga Arnau en roda de premsa. Foto: Jordi Nieto

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha fet una crida a la tranquil·litat després que l’Ajuntament confirmes ahir el primer cas de coronavirus (COVID-19) a la ciutat, “estem alertats, però no alarmats”. En roda de premsa, Arnau ha explicat quin és l’estat d’execució en què es troba el protocol establert pel servei de Salut-061 per aquests casos i quines mesures s’han adoptat des del consistori vilanoví.

A hores d’ara, divuit persones del cos de treballadors dels departaments de Comunicació, Promoció Econòmica i Turisme es troben en aïllament preventiu domiciliari a l’espera de rebre més indicacions des de la conselleria de Salut. Segons ha assenyalat l’alcaldessa, les divuit persones es trobarien en bon estat de salut i sense simptomatologia que indiques la presència de contagi.

De cara a les mesures adoptades pel consistori vilanoví, Arnau ha especificat que s’està contemplant la possibilitat d’implementar sistemes de teletreball a un nombre més elevat de la plantilla del cos municipal, en cas que fos necessari. Així mateix ha afirmat que des de l’Ajuntament s’està en contacte permanent amb el servei d’emergències de Salut per aplicar les recomanacions sanitàries que es considerin oportunes.

En el mateix sentit, l’alcaldessa ha volgut remarcar la necessitat d’atendre únicament a les indicacions emeses des dels canals oficials com són el perfil de salut, d’emergències, o les adreces de l’Ajuntament  i que en cas de presentar símptomes que poguessin ser compatibles a haver contret el virus, trucar directament al 061 sense realitzar cap desplaçament a cap centre de salut o d’assistència primària.

 De cara a les pròximes hores, està previst que sigui l’alcaldessa mateixa qui durant el llarg d’aquesta tarda es reuneixi amb la Conselleria de Salut en una reunió organitzada des de la Generalitat amb diferents municipis. D’altra banda, per demà el matí està previst que tingui lloc una reunió entre les alcaldesses de la comarca per fer front a la situació.

Prèviament, des de l’Ajuntament de Vilanova ja s’havia posat en marxa un protocol dirigit a les residències d’avis i casals de dia i que va ser enviat durant la jornada del passat divendres. Amb l’objectiu de minimitzar el risc de contagi cap als més vulnerables enfront d’aquest virus, s’informava als usuaris que fins a nova ordre, només podria realitzar-se la visita d’un acompanyant per persona internada.

Pel que fa a la persona que va donar positiu en el test de Covid-19, es tracta d’un membre del cos de treballadors de l’Ajuntament que es trobava de baixa des del passat dilluns, dos de març, i que no resideix a la ciutat. Es tracta d’una persona de mitjana edat que està ingressada des de diumenge i que no hauria visitat cap de les zones considerades de risc. En relació amb el diagnòstic que presenta, el seu estat de salut és estable.