L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes demana extremar les precaucions pel temporal Glòria

També s’han suspès totes les activitats a l’aire lliure i es demana que no es porti als infants a les escoles

Imatges d'arbres caiguts a Sant Pere de Ribes. Cedida

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, tenint en compte l’empitjorament de les darrers previsions meteorològiques del temporal Glòria que està afectant a tot el territori i al municipi, i seguint les prohibicions i restriccions marcades pel Comitè Tècnic dels plans d’emergències, NEUCAT, VENCAT I INUNCAT de la Generalitat de Catalunya, ha comunicat a entitats cultural i esportives, centres educatius i de manera extensiva a tota la població la suspensió de totes les activitats a l’aire lliure. La restricció es mantindrà vigent mentre existeixi l’activació dels diferents plans d’emergència de forma simultània, o bé fins a nova resolució.

Per aquest motiu, s’han suspès  totes les activitats que es realitzin en espais naturals i en espais o instal·lacions esportives i educatives a l’aire lliure des d’avui dimarts dia 21 de gener i fins a nou avís.

Així mateix, després de la darrera reunió de seguiment de la situació d’emergència local d’aquesta tarda, es recomana que les famílies evitin portar als seus fills i filles als centres escolars demà 22 de gener com a mesura preventiva, doncs a partir d’aquest vespre i fins ben entrada la matinada continuarà l’episodi de fort vent i pluja i farà que augmenti el risc de caiguda de branques, arbres i d’altres objectes a la via pública. Si bé els centres educatius romandran oberts per atendre l’alumnat que hi pugui anar, les direccions de les escoles podran valorar si cal tancar-la segons les condicions d’accés o afectacions que puguin tenir en cada cas.

Tot i que es preveuen que el temporal anirà afluixant durant la jornada de dimecres, el Consistori demana extremar les precaucions i que se segueixin les recomanacions de Protecció Civil, sobretot pel que fa la retirada d’objectes de terrasses, balcons i finestres que el vent pugui endur-se volant o fer-los caure. També a casa cal tancar portes i finestres i si és imprescindible desplaçar-se cal tenir màxima precaució pel perill que pot comportar la caiguda d’objectes o l’aparició sobtada d’obstacles a la via pública.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes vol agrair la col·laboració, dedicació i esforç dels cossos d’emergència, de l’ADF de Sant Pere de Ribes, Policia Local i serveis municipals en la seva labor de prevenció i protecció així com en les tasques de retirada d’objectes i elements a l’espai públic.