Vilanova i la Geltrú recupera de la mà de La Llotja DO la Festa del Vi de Novell

El cap de setmana del vint-i-quatre i vint-i-cinc de novembre, la capital del Garraf tornarà a viure aquesta celebració després de tres anys sense realitzar-se

Emmarcada en els actes de l’esdeveniment enogastronòmic, La Llotja DO de Node Garraf, la Festa del Vi Novell tindrà lloc al celler vilanoví, El Canceller, aquest cap de setmana. Durant l’acte de presentació d’aquesta festivitat, realitzat el dijous 22 de novembre, al mateix celler, el gerent de NODE Garraf, Isidre Also, exposava mostrar-se especialment entusiasmat pel fet d’haver recuperat aquesta celebració que compta amb tants anys de tradició, però que malauradament feia tres anys que no se celebrava.

Era el mateix Also, qui en finalitzar el seu parlament, cedia la paraula a Francesc Morgades i Xavier Mestres, els quals s’encarregaven d’explicar els orígens històrics d’aquest costum. “La celebració consistia en què per la castanyada, els homes es reunien als cellers per fer el tast del vi novell. Els propietaris de cada celler oferien a  les seves amistats i coneguts les primícies de la collita, sempre que hagués sigut un any de collita profitosa” relatava Morgades.

Des de El Canceller anunciaven que tothom qui vulgui podrà gaudir de la Festa del Vi Novell des de les set de la tarda fins a les deu de la nit d’aquest dissabte, i el diumenge, des de les dotze del migdia fins a les dues de la tarda. La Festa comptarà amb quatre tasts de diferents bodegues del Garraf i del Penedès que aniran maridats amb dues tapes gastronòmiques que oferirà el xef, José Escobar.

Així mateix, des de l’organització asseguraven que amb l’objectiu d’assolir el màxim gaudi dels assistents,  bona part del carrer Albert Salvany i Bertrán romandrà tallat per a la realització d’aquesta celebració, la qual s’espera tornar a repetir l’any que ve durant el mes de febrer, ja què és l’època en que correspondria realitzar-la a les terres del Garraf i del Penedès.