Un equip de treball de l’Associació ATRA treballarà amb les persones que viuen al carrer a VNG

La Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de VNG posa en marxa un projecte d'atenció a les persones sense llar del municipi

0
218
Circ Raluy Legacy 728×90

Un dels rostres més visibles i més crus de l’exclusió social i la pobresa urbana és el de les persones que viuen i dormen al carrer. Per caure en una situació de l’anomenat “sensellarisme” cal que es produeixin en la història de vida d’una persona molts trencaments amb les xarxes de suport social i familiar.

En la majoria dels casos s’arriba a aquesta situació després d’un seguit d’episodis negatius que poden passar en la vida de qualsevol, com perdre un ésser estimat, quedar-se sense feina, no tenir ingressos, quedar-se sense suport de la família o dels amics, males eleccions de vida, baralles familiars, patir una situació d’abusos i/o maltractament, enganxar-se a les drogues, etc. El més determinant és no tenir una xarxa de contenció afectiva que doni suport en el moment en que aquestes persones estan passant per dificultats importants. Són molt pocs els que arriben al carrer només per una qüestió econòmica, sempre hi ha alguna cosa que acompanya i que fa que el cercle social es vagi trencant.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Serveis Socials, ha posat en marxa un projecte d’atenció a les persones sense llar del municipi. La primera fase, que tot just s’inicia aquest mes de març, serà l’exploració de la situació del “sensellarisme” a la nostra ciutat per tal de poder tenir una foto actualitzada d’aquesta realitat, iniciant el contacte amb aquelles persones que ja es tenen identificades des dels Serveis socials, per tal d’anar creant un vincle professional que permeti la intervenció. L’objectiu és afavorir, mica en mica, un procés de recuperació personal de les persones que viuen al carrer, oferint-los un pla de treball personalitzat.

El projecte el durà a terme l’Associació ATRA mitjançant un educador de carrer i un integrador social, amb estreta coordinació amb els Serveis socials municipals i altres agents, entitats i recursos del municipi.

FER UN COMENTARI