Últims dies per presentar propostes als Pressupostos Participatius de Ribes

El termini finalitza el pròxim diumenge 29 de de setembre

Imatge de l'alcaldessa presentant una nova edició de Pressupostos Participatius. Foto: Aj. SPDR

El pròxim diumenge 29 de setembre s’acaba el període de presentació de propostes als Pressupostos participatius 2019 que l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes va iniciar el dia 5 d’agost. Aquest any s’hi destinen 320.000 euros en total: 300.000 euros de les inversions del Pressupost municipal 2020, 15.000 euros més per a propostes socials, culturals o solidàries i 5.000 euros a projectes de perspectiva de gènere, igualtat, LGTBI i feminismes als projectes seleccionats més votats que s’hi hagin presentat.

Les propostes es poden tramitar presencialment i telemàticament
Cal recordar que hi poden participar totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys i les entitats i associacions inscrites al Registre municipal d’entitats de l’Ajuntament. Es poden presentar fins a un màxim de tres propostes per a cadascuna de les categories. La suma del valor estimat del conjunt dels projectes d’inversions que una persona o entitat presenti a l’apartat d’inversions no pot superar la quantitat de 100.000 euros; en el cas de les propostes de despesa social o cultural, cadascuna d’elles no pot tenir un cost superior als 5.000 euros i pel que fa als projectes de perspectiva de gènere, igualtat, LGTBI i feminismes, màxim 2.500 euros. No obstant això, és permès presentar iniciatives de major valor en tots els casos sempre que vagin acompanyades d’un compromís de cofinançament.

Les idees s’han de lliurar a les OAC o telemàticament a través de la pàgina web www.santperederibes.cat/ajuntament/participacio-ciutadana/pressupostos-participatius-2019 (on també es poden consultar les normes reguladores juntament amb el formulari/fitxa establert degudament omplert). També poden anar acompanyades d’imatges, vídeos o documents explicatius perquè se’n faci difusió a través de les xarxes socials. Una comissió tècnica les valorarà i aquelles seleccionades que compleixin els requisits passaran a la fase de votació. Des d’aquesta edició, a més, els projectes estimats tindran dos anys de vigència i si no han resultat guanyadors es tornaran a sotmetre a la votació de l’any vinent.

Durant el període d’esmenes (del 14 al 18 d’octubre), les persones impulsores dels projectes que hagin estat acceptats i que vulguin donar-los a conèixer en públic a la ciutadania ho podran fer a les sessions de presentació de projectes presentats programades els dies 14 i 17 d’octubre a les Roquetes i a Ribes, respectivament, de 19 a 21h. Caldrà que ho sol•licitin per escrit a la mateixa instància o bé enviant un correu electrònic a [email protected]

Finalment, les votacions es duran a terme telemàticament del 21 d’octubre al 10 de novembre.

L’any passat es van recollir 39 propostes (8 van ser descartades) i van votar-les prop de 2.000 persones, el que va constatar un rècord de participació en les votacions dels projectes des que es van posar en marxa els pressupostos participatius a l’inici de l’anterior legislatura, l’any 2016. Els projectes guanyadors van ser: “Poble ben il•luminat, poble segur per a totes”, la recuperació del model tradicional de timbal de les colles de ball de diables de Ribes, “Salva peatones”, “De pati a Jardí” per a la llar d’infants Els Tres Pins i el projecte de marquesina al pati de l’Escola Santa Eulàlia. Pel que fa a la categoria de projectes socials, culturals i/o solidaris, els més votats van ser “Sumem experiències és Salut Mental als instituts”, el Servei d’acompanyament emocional o “counseling” a l’alumnat que presenta conflictes emocionals propis de l’adolescència i la promoció de diferents actes per commemorar 111è aniversari de la primera ballada de sardanes a Ribes.