Últims dies per presentar propostes als Pressupostos Participatius de Ribes

El termini finalitza el pròxim diumenge 29 de de setembre

0
119
Imatge de l'alcaldessa presentant una nova edició de Pressupostos Participatius. Foto: Aj. SPDR

El pròxim diumenge 29 de setembre s’acaba el període de presentació de propostes als Pressupostos participatius 2019 que l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes va iniciar el dia 5 d’agost. Aquest any s’hi destinen 320.000 euros en total: 300.000 euros de les inversions del Pressupost municipal 2020, 15.000 euros més per a propostes socials, culturals o solidàries i 5.000 euros a projectes de perspectiva de gènere, igualtat, LGTBI i feminismes als projectes seleccionats més votats que s’hi hagin presentat.

Les propostes es poden tramitar presencialment i telemàticament
Cal recordar que hi poden participar totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys i les entitats i associacions inscrites al Registre municipal d’entitats de l’Ajuntament. Es poden presentar fins a un màxim de tres propostes per a cadascuna de les categories. La suma del valor estimat del conjunt dels projectes d’inversions que una persona o entitat presenti a l’apartat d’inversions no pot superar la quantitat de 100.000 euros; en el cas de les propostes de despesa social o cultural, cadascuna d’elles no pot tenir un cost superior als 5.000 euros i pel que fa als projectes de perspectiva de gènere, igualtat, LGTBI i feminismes, màxim 2.500 euros. No obstant això, és permès presentar iniciatives de major valor en tots els casos sempre que vagin acompanyades d’un compromís de cofinançament.

Les idees s’han de lliurar a les OAC o telemàticament a través de la pàgina web www.santperederibes.cat/ajuntament/participacio-ciutadana/pressupostos-participatius-2019 (on també es poden consultar les normes reguladores juntament amb el formulari/fitxa establert degudament omplert). També poden anar acompanyades d’imatges, vídeos o documents explicatius perquè se’n faci difusió a través de les xarxes socials. Una comissió tècnica les valorarà i aquelles seleccionades que compleixin els requisits passaran a la fase de votació. Des d’aquesta edició, a més, els projectes estimats tindran dos anys de vigència i si no han resultat guanyadors es tornaran a sotmetre a la votació de l’any vinent.

Durant el període d’esmenes (del 14 al 18 d’octubre), les persones impulsores dels projectes que hagin estat acceptats i que vulguin donar-los a conèixer en públic a la ciutadania ho podran fer a les sessions de presentació de projectes presentats programades els dies 14 i 17 d’octubre a les Roquetes i a Ribes, respectivament, de 19 a 21h. Caldrà que ho sol•licitin per escrit a la mateixa instància o bé enviant un correu electrònic a alcaldia@santperederibes.cat.

Finalment, les votacions es duran a terme telemàticament del 21 d’octubre al 10 de novembre.

L’any passat es van recollir 39 propostes (8 van ser descartades) i van votar-les prop de 2.000 persones, el que va constatar un rècord de participació en les votacions dels projectes des que es van posar en marxa els pressupostos participatius a l’inici de l’anterior legislatura, l’any 2016. Els projectes guanyadors van ser: “Poble ben il•luminat, poble segur per a totes”, la recuperació del model tradicional de timbal de les colles de ball de diables de Ribes, “Salva peatones”, “De pati a Jardí” per a la llar d’infants Els Tres Pins i el projecte de marquesina al pati de l’Escola Santa Eulàlia. Pel que fa a la categoria de projectes socials, culturals i/o solidaris, els més votats van ser “Sumem experiències és Salut Mental als instituts”, el Servei d’acompanyament emocional o “counseling” a l’alumnat que presenta conflictes emocionals propis de l’adolescència i la promoció de diferents actes per commemorar 111è aniversari de la primera ballada de sardanes a Ribes.

FER UN COMENTARI