Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Sitges posa a punt les basses dels Jardins de Terramar

Avatar photo
Imatge dels jardins del Terramar. Cedida

l’entitat mediambientalista que es va encarregar del projecte de naturalització de les basses de Terramar, ha dut a terme aquest dilluns i dimarts el manteniment anual de les basses dels Jardins de Terramar.

L’operació es realitzaun cop a l’any, abans de l’inici de la primavera per tal de preparar l’ecosistema abans del període de floració de les plantes i de reproducció dels amfibis, i té com a objectiu mantenir les basses en les millors condicions per al desenvolupament de la biodiversitat que hi habita.

Durant les sessions de neteja i manteniment, els tècnics han pogut comptabilitzar diversos exemplars de fauna autòctona, entre ells granotes reinetes, granotes verdes, esponges d’aigua, cargols d’aigua i invertebrats com ara puces d’aigua o larves de libèl·lula. S’han rescatat un total de 41 mascles, 90 femelles i 68 juvenils de granota verda (50 més que l’any passat) i 604 capgrossos també de granota verda. Alhora els experts han retirat 93 carpins, peixos exòtics típicament d’aquaris que no haurien de ser presents a la bassa ja que són considerats una espècie invasora.

En aquest sentit, l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania a respectar aquest entorn natural i a no introduir-hi peixos ni tortugues, i recorda que les espècies invasives afecten greument l’ecosistema de les basses, ja que es caracteritzen per una gran voracitat que provoca la desaparició de la gran majoria d’organismes aquàtics.

Les basses dels jardins de Terramar, un ecosistema ric

Les basses dels Jardins de Terramar són, actualment, un espai natural d’especial interès per la rica biodiversitat amb la que compten.
Les basses van ser objecte d’un projecte de naturalització l’any 2017 que va suposar la introducció de diverses espècies autòctones pròpies de zones humides. Des de llavors, la biodiversitat s’ha anat enriquint de forma natural i, actualment, les basses dels Jardins de Terramar són un dels ecosistemes naturals amb més diversitat d’espècies del municipi.

La rica biodiversitat de les basses compta, entre altres, amb amfibis (granotes, capgrossos i gripaus), cargols d’aigua dolça, esponges d’aigua dolça, a més d’una gran quantitat d’invertebrats aquàtics (larves de libèl·lula, puces d’aigua, etc.). A més, l’ecosistema està afavorint que puntualment s’hi puguin trobar aus depredadores com el bernat pescaire o el martinet blanc, atretes per una biodiversitat que els serveix d’aliment.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Nova operació policial contra els robatoris a Calafell

Notícia següent

Les barres de dissabte de les Festes de Maig, surten a concurs

Notícies relacionades