Sitges estudiarà prohibir el consum d’alcohol i l’ús de gots de plàstic a les rues de Carnaval

La nova normativa podria entrar en vigor l'any que ve

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha anunciat que Sitges estudiarà la possibilitat de prohibir el consum d’alcohol durant les rues de la Disbauxa i de l’Extermini.

L’objectiu d’aquesta mesura seria reduir la ingesta d’alcohol per part de les persones participants, així com l’eliminació de l’ús de gots de plàstic destinats per aquesta acció.

Segons ha explicat l’alcaldessa, les rues de l’any que ve podrien veure implementada aquesta nova mesura que ja s’aplica a altres municipis que celebren grans desfilades de Carnaval com Platja d’Aro.

Enguany la Rua de la Disbauxa i la Rua de l’Extermini, que tenien lloc respectivament durant la tarda-nit del diumenge i del dimarts de Carnaval, han congregat a més de 300.000 visitants.

Un total de fins a 43 carrosses i 2200 persones distribuïdes entre les associacions del Casino El Prado Suburense i del Retiro han participat d’aquestes dues desfilades multitudinàries que han omplert de llum, música i color els carrers i places de Sitges.

D’altra banda, més d’un miler d’efectius dels Mossos i de la Policia Local han participat en el dispositiu especial que s’ha dut a terme a la població del Garraf durant els dies de festa.

El balanç final del dispositiu s’ha saldat amb la denúncia de 60 conductors en estat ebri, catorze conductors sota l’efecte del consum de droga i vint-i-quatre detencions per robatori amb força o violència, així com per tràfic de drogues o atemptats contra els agents d’autoritat.