Sant Pere de Ribes fa una moratòria als lloguers municipals

Aquesta mesura s’aplica als pisos, locals, places d’aparcaments i trasters propietat de l’Ajuntament

Imatge dels pisos de lloguer social a Roquetes. Cedida

Degut a la situació de crisi sanitària per la covid-19, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribesfarà unamoratòria en el pagament dels lloguers d’immobles municipals, és a dir, pisos, locals, places d’aparcaments i trasters de la seva propietat, a partir del mes d’abril i mentre duri l’estat d’alarma. Aquesta és una de les noves mesures locals anunciades pel govern municipal el passat divendres per tal de minimitzar l’impacte econòmic i social a les famílies del municipi.

Un cop aixecat l’estat d’alarma, els arrendataris podran pagar l’import del lloguer pendent en 12 mesos, a partir de la data que s’estableixi un cop aixecat l’estat d’alarma.

La decisió no només ajudarà a les famílies més vulnerables, sinó que també facilitarà la liquiditat en general de les famílies llogateres i afectarà a un total de 95 immobles (31 pisos, 4 locals, 50 places d’aparcament i 10 trasters propietat de l’Ajuntament).

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes també insta als arrendadors en general, tenint en compte el context actual, a flexibilitzar el pagament del lloguer del seus immobles ales persones i famílies que els hi tenen arrendats, en tant que els hi sigui possible.