Sant Pere de Ribes signarà un compromís amb l’Agència Catalana de l’Habitatge

Està previst que el municipi adquireixi 12 vivendes destinades a habitatge social

Imatge de l’alcaldessa, Abigail Garrido; i (a la seva dreta) el director de l’INCASÒL, Albert Cívic, acompanyats del regidor d’Urbanisme i altres càrrecs del organisme. Foto: Aj. SPdRibes

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes signarà un conveni de col•laboració amb l’Agència Catalana d’Habitatge (ACH) per a l’adquisició de 12 pisos d’un bloc de les Roquetes que aniran destinats a lloguer social. Amb aquests nous immobles, juntament amb els de l’escala inacabada de l’edifici ubicat al carrer de Roger de Flor (les obres de la qual està previst que es facin aquest any) i la resta que es disposen, el parc públic d’habitatge social s’enfilarà fins a 42 pisos.

La sessió plenària del Consistori d’aquest dimarts passat, va donar llum verda amb la unanimitat de tots els grups municipals, a aquest acord que permetrà disposar de 12 nous pisos, adquirits pel dret de tanteig i retracte, a parts iguals entre Ajuntament i ACH. El conveni, però, especifica que l’organisme depenent de la Generalitat cedeix la gestió de l’immoble a l’Ajuntament. Primer els pisos es reformaran i després se sortejaran entre aquelles famílies que compleixin els requisits per accedir a aquest tipus de d’habitatges. L’Ajuntament, en col•laboració amb l’ACH, definirà quins són els criteris per poder optar als pisos, gestionarà els cobraments mensuals i en farà un seguiment. El conveni té una vigència de 4 anys prorrogables.

A més, l’executiu local ha avançat un principi d’acord amb l’Institut Català del Sòl (INCASÓL) per construir nous habitatges de protecció oficial. L’opció contemplada per ambdues institucions passaria per fer una nova promoció de pisos en modalitat de lloguer assequible que es podrien construir al sector del Parc Central, en unes parcel•les ubicades just davant de l’escola Mediterrània, a les Roquetes. Tanmateix, no es tanca la porta a explorar altres opcions o tipologies d’ús, com per exemple el cooperativisme.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha apuntat que l’Ajuntament “ha tingut clar des de l’inici d’aquest mandat que les polítiques d’habitatge eren una prioritat”, atès que “fruit de la crisi i dels preus prohibitius del mercat de lloguer privat, moltes famílies van perdre el seu habitatge”. Referent a l’entesa amb INCASÒL, ha celebrat que la Generalitat “estigui en sintonia amb nosaltres per poder apostar pel nostre municipi”.