Sant Pere de Ribes recull el certificat Biosphere

Imatge del lliurament del certificat per part del Diputat Delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Juan Luis Ruiz, a l'alcaldessa de Sant Pere de Ribes. CEDIDA

L’alcaldessa del municipi, Abigail Garrido, i la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Montse Vico, han recollit avui dijous el certificat Biosphere que acredita l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes com a model de serveis responsable i sostenible dins de la marca Costa Barcelona, un reconeixement que ja havien obtingut, i ara revalidat, l’Oficina de Turisme i la Policia Local. Per això a l’acte també hi han assistit representants tècnics d’aquests serveis municipals. A nivell privat, a Sant Pere de Ribes hi estan adherits i reconeguts el celler Vega de Ribes i l’Hotel Desitges.

El lliurament de diplomes ha tingut lloc a la sala d’actes de la Casa del Mar de Vilanova i la Geltrú, organitzat per NODE Garraf i amb la presència del diputat delegat de turisme, Juan Luis Ruiz; la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet; i la 2a tinenta d’alcaldia de Vilanova i la Geltrú, Marta Jofra, entre d’altres representants.

El programa del Compromís per la sostenibilitat Biosphere liderat per Diputació de Barcelona, Cambra de Comerç i l’agència de desenvolupament NODE Garraf, com a ens gestor dins la nostra comarca, ofereix un sistema que certifica les bones pràctiques del turisme sostenible de les empreses i serveis turístics de la província sota els 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU. En total han estat 50 empreses i entitats a la comarca del Garraf que han rebut aquest distintiu Biosphere en reconeixement a la bona feina feta durant el 2019.

Es tracta d’un pas més en la aposta del Consistori pel turisme saludable i sostenible al municipi que també s’està treballant en d’altres àmbits, com el dels recursos naturals i medi ambientals.