Sant Pere de Ribes comença un nou curs del programa de formació i inserció INSERCIÓ (PFI) en el pla de transició al treball

Es formen auxiliars de vendes, oficina i atenció al públic i auxiliars d’hoteleria: cuina i serveis de restauració

Imatge d'alumnes de la modalitat d’hoteleria d’edicions anteriors. Foto: Cedida

Una trentena de joves cursaran una temporada més els Programes de Formació i Inserció (PFI) en la modalitat de Pla de Transició al Treball (PTT) que han començat fa uns dies al municipi adreçats a joves entre 16 i 21 anys que finalitzen l’etapa de l’ensenyament secundari obligatori sense haver obtingut el graduat en ESO. A Sant Pere de Ribes es cursen dos perfils professionals formatius: Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració. La formació es porta a terme a l’edifici “Aulari Blanc” de les Roquetes i a la cuina de la Finca Mas Solers, respectivament. Els cursos tenen una durada d’un any acadèmic, de setembre a juny, incloses 180 hores de Formació en Centres de Treball (FCT) com a pràctiques en empreses.

En finalitzar el curs, els i les alumnes que assoleixen els continguts formatius obtenen una qualificació professional de Nivell 1 i tenen la possibilitat de tramitar la Certificació Professional corresponent.  Els joves poden continuar la seva formació cursant estudis de cicle de Grau Mitjà  superant la prova d’accés o facilitar la seva incorporació al món laboral. En aquest sentit, un 83% dels joves que van finalitzar amb èxit la modalitat d’Auxiliar d’hoteleria l’any passat es troba actualment treballant i d’aquests un 50% va treballar a l’estiu als llocs de treball on van realitzar les pràctiques i actualment estan cursant Cicles Formatius de Grau Mitjà. També els que van acabar el curs d’Auxiliar de vendes han continuat estudiant per obtenir el Graduat en educació secundària per a adults (GESO) a l’Escola Municipal de Persones Adultes.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes portar a terme el PFI-PTT mitjançant conveni amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Diputació de Barcelona. La finalitat d’aquests programes és proporcionar una formació bàsica i professional que faciliti la incorporació al món laboral o la continuïtat formativa. Per això, fins a un any després de l’inici del curs, els alumnes disposen d’un servei de tutoria, orientació i assessorament personalitzat.