Sant Pere de Ribes a punt per a una nova edició del Mercat del Cava i la Tapa

Tindrà lloc aquest cap de setmana i serà una edició sostenible amb l’objectiu de reduir al màxim l’ús del plàstic i de sensibilització mediambiental

Imatge de presentació del Mercat del Cava i la Tapa. Foto: Aj. SPDR

El Mercat del Cava i la Tapa arriba aquest cap de setmana, 19 i 20 d’octubre, a la 11a edició sumant sinergies amb la celebració de la Mostra d’Entitats i la presència de les Botigues al carrer. Durant dos dies, diversos productors de cava del territori i restauradors i representants del sector gastronòmic de les Roquetes, així com productors elaboradors d’embotits, formatges i altres aliments, donaran a provar i posaran a la venda els seus productes d’una manera directe i propera als consumidors finals. Es podran adquirir tiquets de degustació a 5 euros per fer tastets dels productes. En total hi ha prevista la participació d’una vintena de carpes de productors, cellers i restauradors, divuit botigues, nou artesanes i vint-i-sis entitats del municipi. El seu horària serà: dissabte, d’11 a 14h i de 17 a 22h i diumenge, d’11 a 15h.

Un dels aspectes més destacats d’enguany és la implantació d’elements compostables per reduir al màxim els plàstics. Serà una edició “més sostenible i tot allò que fem tindrà aquest tint de respecte al medi ambient. Estem molt conscient i intentarem reduir al màxim l’ús del plàstic”, ha explicat l’alcaldessa, Abigail Garrido. Per això els utensilis dels tastets seran de materials reciclats, les copes de vidre, les bosses de paper i hi haurà illes de la brossa selectives. En aquest sentit l’objectiu és sensibilitzar i “incorporar la sostenibilitat en tot allò que fem”, ha afegit l’alcaldessa.

El regidor de Comerç Local i Mercats, Consum i Fires, Juan García, ha recordat que esdeveniments com aquest serveixen per “promoure el consum de productes de proximitat, posar-los en valor, promocionar-los i donar a conèixer el municipi i el sector de la restauració i gastronòmic, i, a la vegada, fer-ho conjuntament amb les entitats i comerços i així donar-los a conèixer a un públic més ampli”. Segons els regidor, l’any passat es vam superar els 5.000 tastets i aquest any s’espera igualar o superar aquesta xifra perquè s’ha ampliat el nombre de participants i la programació d’activitats.

El Mercat del Cava i la Tapa s’ubica des del 2017 al carrer de Roger de Flor de les Roquetes, davant el Mercat Municipal La Sínia, i es disposa en un format de gran terrassa al carrer amb ambientació i animació. El regidor de Comerç i Fires, Juan García considera que aquesta és “una bona zona de confluència on hi tenen cabuda tots els sectors representats”. Hi haurà xerrades, exhibicions de balls i dansa, animació i taller de salsa, demostració de samba, actuacions musicals, tallers relacionats amb els balls populars, diables, timbals i fins i tot un taller de primers auxilis. A més, una de les activitats programades serà d’educació ambiental, on a través de la reutilització dels residus de manera creativa es disposaran una mena d’autos de xoc sostenibles per jugar, transmetent així d’una forma lúdica i educativa la importància de tenir cura del medi ambient. Aquest any també s’instal•larà un photocall amb imatges de bèsties de foc i gegants perquè les persones assistents s’hi puguin fer fotos. A més, com cada any, s’ha editat i es podrà adquirir una nova placa de cava dedicada en aquesta ocasió als Colls–Miralpeix.

Pel que fa a la Mostra d’Entitats, que se celebra un any a Ribes i un any a Les Roquetes, esdevindrà un aparador de les associacions locals per donar-se a conèixer i ensenyar les activitats que fan.

El Mercat de la Cava i la Tapa està organitzat per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l’Associació de Festes Populars de les Roquetes amb la col•laboració de la UCER, FEM Ribes, DO Ribes, Mercat Municipal La Sínia, Node Garraf i Parc del Garraf, i el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Des de la UCER i FEM Ribes han anunciat que, a més de les activitats programades, faran promocions i descomptes especials i un sorteig d’entrades per assistir al Passatge de Nadal de Millenium Espectáculos i al Pessebre Vivent Parlat dels Xulius.