Quarta mort amb coronavirus a Sant Camil

Imatge de l'Hospital de Sant Camil. Cedida

El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès Garraf ha confirmat la quarta mort amb SARS-CoV-2 al centre hospitalari de Sant Camil. En total, ja són 107 els ingressats amb afeccions respiratòries al centre de Sant Pere de Ribes. Segons assenyala l’entitat, des d’avui ja no s’informarà del nombre de contagis per Covid-19 en aquesta infraestructura sanitaria, sinó que es comunicarà el nombre d’hospitalitzats per malalties respiratòries.

D’altra banda, el Consorci ha anunciat que tres dels pacients que havien estat ingressats a la comarca del Garraf per contagi de covid-19 ja han estat donats d’alta.

A la comarca de l’Alt Penedès, són ja 44 el nombre de casos hospitalitzats per malalties respiratòries.

Material impressores 3D

Els hospitals del CSAPG han rebut les primeres viseres i ganxos obreportes (per no tocar els tiradors i manetes de les portes) realitzats amb tecnologia d’impressores 3D.

Aquests material ha sortit d’una iniciativa anomenada @CoronavirusMakers, que es coordina a través de canals de telegram. A nivell de Catalunya existeix un grup que compta amb més de 2.500 persones. D’aquest gran grup s’han anat creant subgrups de “makers” (usuaris de impressores 3D particulars) per regions, províncies o comarques amb l’objectiu de desenvolupar diferents projectes i fer arribar el material necessari ràpidament als centres sanitaris.

Concretament les viseres que arriben als nostres hospitals provenen d’un grup de “makers” de les Comarques de l’Alt Penedès i el Garraf, que s’agrupen en un telegram amb més de 200 participants.

Aquestes viseres i ganxos estan validats pel CatSalut com material d’ús sanitari. De moment es compta amb algunes unitats a cada centre, però està previst que cada dia se’n puguin produir entre 60-80 viseres i  60-70 ganxos.

Els hospitals del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf reben un allau de solidaritat

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, l’Hospital Residència Sant Camil i l’Hospital Sant Antoni Abat del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG) han rebut un allau de solidaritat durant aquests últims dies. Empreses, persones particulars, associacions, hotels, entitats locals i comarcals… entre molts altres, han fet arribar les seves aportacions de material, per fer front a la crisi provocada pel Coronavirus Sars-CoV-2. Altres empreses han col·labora portant menjar als hospitals, oferint cafès gratuïts o altres tipus d’aliments embassats. També hem comtat amb oferiments del sector hoteler a totes dues comarques.

També han estat moltes les persones que, particularment o en grup, s’han posat en contacte amb nosaltres per oferir-se voluntaris amb l’objectiu d’ajudar en allò que calgui.

Per poder gestionar tots aquests oferiments, el CSAPG ha creat un grup de professionals que es dediquen a centralitzar i classificar totes les propostes i els materials que arriben. En el cas del material s’ha de valorar si és viable la seva utilització en l’àmbit sanitari.

Des del CSAPG volem donar les gràcies un cop més a totes aquelles empreses, entitats, persones… que ens han mostrat el seu suport. Ens trobem en una crisi que ens afecta a tots i per la que està clar que necessitem l’ajuda de tota la ciutadania per superar-la. No parlem de material, parlem i recordem, la necessitat de què tothom es quedi a casa i que només es desplaci per realitzar allò que sigui absolutament necessari.

Des del CSAPG es vol recordar que per col·laborar en el format que sigui, es pot contactar amb:

-Verònica Romera, Àmbit Alt Pendès (vromero@csap.cat)

-Susanna Gómez, Àmbit Garraf (sgomez@csg.cat)