Pilarín Bayés, a la 15a Fira de Santa Llúcia de Canyelles

Canyelles homenatja la il•lustradora, que participarà del certamen, i li dedica una exposició elaborada per Lluís Amaré

La reconeguda il·lustradora Pilarín Bayés serà a la 15a edició de la Fira de Santa Llúcia. Canyelles ha volgut fer-li un homenatge dedicant-li una de les exposicions del certamen, la de Cal Pere Xiques, que elabora l’artista Lluís Amaré. Una exposició que ella mateixa veurà en primera persona, ja que no s’ha volgut perdre aquesta 15a edició de la Fira de Santa Llúcia. A banda de ser rebuda per l’Ajuntament, Pilarín Bayés, deixarà empremta de la seva estada a la Fira de Santa Llúcia i compatirà moments de dibuix i il·lustració amb els infants.

L’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, ha asssegurat que Canyelles ha volgut fer aquest homenatge a una gran dona que, amb el seu talent, ens trasllada a la història del nostre país i al record més tendre de la nostra infantesa.

Lluís Amaré, president de l’Associació d’Artesans de Canyelles, ha volgut dedicar enguany el seu treball a aquesta reconeguda artista, com a merescut homenatge perquè és una institució de la il·lustració, assegura.

L’exposició, situada al carrer Nou, tindrà dos espai diferenciats. En un primer, Lluís Amaré reproduirà dibuixos de la Pilarín Bayés d’alguns dels personatges històrics més coneguts. I la sala interior de l’exposició es mostraran il·lustracions, també inspirats en els de Bayés, dedicats al Nadal.

Després que la Fira de Santa Llúcia dediqués també aquest espai de Cal Pere Xiques a una altra de les il·lustradores infantils més reconegudes del país, Roser Capdevila, ara ha arribat el torn de la també reconegudíssima Pilarín Bayés. Jo, i molts infants, hem crescut amb els seus dibuixos. És una de les persones que més admiro, assegura Amaré. Té un estil molt personal, molt humà i molt real que la identifica totalment.