Nova edició del Mercat de segona mà i intercanvi a VNG

Reforç a les activitats paral·leles de l'Espai ambiental, amb tallers, xerrades, jocs i música

Imatge el mercat de segona mà de VNG. Foto: Aj. VNG

El Mercat de segona mà i intercanvi arriba aquest diumenge, 17 de desembre a la vintena edició. La cita serà novament a la rambla de Sant Jordi, entre les 9 i les 14 h, amb un total de 335 taules contractades.

L’edició d’enguany, a més, vol consolidar l’Espai ambiental, una zona carregada d’activitats paral·leles com ara xerrades, tallers i jocs. L’objectiu és que el Mercat sigui un lloc on els visitants es conscienciïn lúdicament de les problemàtiques mediambientals, i puguin fer més coses a banda de comprar, vendre i intercanviar.

Destaquen els tallers que farà l’Associació Makers Garraf per tal de reparar petits electrodomèstics, a les persones interessades. El usuaris podran portar el seus estris i assistir al taller. També hi haurà la col·laboració d’Humana per la recollida de roba amb finalitats socials, l’inflable “Saltem per reciclar” que va més enllà d’una joguina i que combina el joc amb xerrades de conscienciació per als infants.

Es mantenen les col·laboracions habituals del Banc del temps i Ecol3vng, l’espai Àgora ambiental amb xerrades de petit format, l’espai de food trucks amb la Cantina Solar i l’Associació Ecoconscient, l’espai música i vermut i els tallers de reparació bicicletes. També hi haurà el punt de consulta i informació sobre el rebut de la llum per part de l’Agència Local de l’Energia, on qualsevol persona pot portar el seu rebut per aclarir dubtes.

Una de les novetats més destacades d’enguany ha estat en el procediment d’inscripció. El tràmit electrònic ha estat un èxit i s’ha consolidat com un sistema que ha permès millorar el servei a la ciutadania, evitant les cues i esperes dels primers dies.

El mercat de segona mà manté l’objectiu de conscienciar sobre temes ambientals, sobretot de la importància de les 3 R: reduir, reciclar, reutilitzar. La proposta vol oferir a la ciutadania un lloc diferent on passar un matí de diumenge.