L’exposició Spam! Mostra a La Sala la trajectòria del reconegut estudi de disseny gràfic Vasava

La mostra s'emmarca en el festival Blanc Orígens, promogut per Blanc Festival i l'Ajuntament de VNG

Imatge de l'exposició. Foto: Aj. VNG

Divendres es va inaugurar, al Centre d’Art Contemporani La Sala, l’exposició “Spam!”, una mostra retrospectiva que recull la història i els projectes realitzats per Vasava, estudi barceloní de disseny gràfic i comunicació. Amb més de dues dècades d’experiència, Vasava és un referent del disseny internacional, amb un continu treball per a grans marques globals.

Raúl Ramos i David D’Eboli són els comissaris de l’exposició i del projecte Blanc Orígens. La mostra s’emmarca justament en la programació del Blanc Orígens, organitzada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Blanc Festival, amb l’objectiu de donar continuïtat a aquest festival a la ciutat on va néixer. El programa inclou exposicions, tallers infantils i juvenils amb l’objectiu d’apropar i difondre el disseny gràfic a tots els públics amb la col·laboració i implicació de professionals del disseny.

En l’acte d’inauguració, la regidora de Cultura, Adelaida Moya, va destacar que “Raúl Ramos i David D’Eboli, creadors del Blanc Festival, van estudiar a l’Escola Municipal d’Art i Disseny, d’on han sortit molts professionals que treballen a nivell nacional i internacional, i han continuat trenant aquest fil que lliga la història de l’Escola amb el Festival i amb el Centre d’Art Contemporani La Sala, on ara porten aquesta exposició que és tot un luxe”.

Vasava és un estudi català amb una àmplia trajectòria, un dels màxims exponents exportadors del disseny que es fa a Catalunya i de la marca Barcelona a nivell mundial. Raúl Ramos recorda que “La primera conferència que vam fer a l’Octubre del Disseny l’any 2003 va ser sobre Vasava. 13 anys després tanquem el cercle i el tornem a portar a Vilanova”.

Per la seva banda, Bruno Sellés, un dels fundadors de Vasava, comentava que l’estudi és un laboratori d’idees: “sempre hem buscat l’equilibri entre els grans projectes comercials que ens permeten mantenir-nos, i els nostres projectes i bogeries que ens permeten experimentar, fer investigació i ens nodreixen”. Sellés diu que en aquesta exposició s’hi trobaran sorpreses, ja que és una selecció de projectes antics i moderns d’aquests més de 20 anys de trajectòria, on es pot veure com ha evolucionat el disseny visual, tipogràfic, la il·lustració, les peces tridimensionals o audiovisuals: “Cal venir amb la ment oberta i amb ulls encuriosits”.

“Spam!” es podrà visitar fins al 5 de gener de 2020, de dimarts a dissabte de 18 a 20 h, i dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14 h.

A banda de “Spam!”, Blanc Orígens ha programat una altra exposició: “EMAiD 50 anys”, del 15 de novembre fins al 5 de gener, també a La Sala. Han passat 50 anys des de la creació de l’EMAiD en una de les sales del vell pavelló d’esports, a les antigues casernes. Amb els anys ha esdevingut l’escola comarcal de referència en els estudis d’art i disseny. “EMAID 50 anys” mostra, per una banda, la trajectòria del centre a partir d’elements gràfics i objectes que fan referència a diferents moments de la història; i per l’altra, mostrar treballs significatius dels diferents àmbits de l’art i el disseny que s’imparteixen al centre actualment.

Mentre durin les dues exposicions, els responsables del Blanc Orígens han programat diversos tallers de disseny: un taller de pintura mural en gran format a la plaça de les neus, un taller infantil de disseny de màscares per filtres selfie, i el taller “Acoloreix el mural!”. Les activitats són gratuïtes. Informació i reserves al 93 816 90 01 o a [email protected]