L’Estiu Mogut de VNG dedica la setmana a la cultura urbana, amb tallers de dansa i creativitat amb aerosols i retolador

Oferta per activitats per a joves al llarg de tot el juliol

Imatge del taller de creativitat amb aerosols i retoladors. Foto: Aj. VNG

Des de l’1 de juliol està en marxa la tercera edició de l’Estiu Mogut, la proposta d’activitats estiuenques adreçades a joves. Aquesta setmana la programació està dedicada a la cultura urbana, amb els tallers “Creativitat amb aerosols i retoladors” i “Danses urbanes: break dance i hip-hop”. A més també s’està fent la segona edició del taller de cuina vegetariana i eco.

L’Estiu Mogut va començar amb la setmana verda, de l’1 al 5 de juliol, amb propostes com el taller de cuina vegetariana i eco, al Centre Civic La Collada-Els Sis Camins Xavier Garcia. El curs va incloure plats vegetarians de tots els nivells, des dels més coneguts com el guacamole i l’hummus, a d’altres d’un nivell més avançat com boletes de mill, hamburgueses de civada o sushi. Hi van participar 10 joves que es van interessar molt per la manera de combinar els aliments i la diversitat de possibilitats de cuinar, sobretot els vegetals i els cereals. L’èxit d’aquesta proposta va fer que aquesta setmana se n’hagi dut a terme la segona edició. Els regidors del govern municipal Jordi Medina i Adrià Guevara van compartir dilluns una estona de l’activitat amb l’alumnat.

La setmana vinent, del 15 al 19 de juliol, està dedicada a Bioritmes, amb els tallers “Expressa’t a escena” i “Producció musical i punxadiscos”, a més de la segona edició del taller de “Fotografia a les xarxes socials”.

La programació continuarà la setmana del 22 al 26 de juliol sota el lema “Generació IN”, amb els tallers de “Fotografia per a les xarxes socials”, “Crea una peça audiovisual” i “Ràdio Estiu Mogut”, que finalitzarà amb una gravació als estudis de Canal Blau ràdio.

Com a colofó, el dijous 25 de juliol, se celebrarà la festa de cloenda de l’Estiu Mogut, oberta a tot el jovent que hi ha participat, en què es compartiran les experiències i resultats dels diversos tallers.

L’Estiu Mogut, organitzat per la regidoria de Joventut, infància i adolescència de la ciutat està coordinat per Actua, cooperativa d’iniciativa social. L’objectiu d’aquest programa d’oci juvenil és oferir un ampli ventall d’activitats per facilitar eines d’aprenentatge i l’adquisició de noves capacitats i habilitats als i les participants amb un enfocament lúdic i participatiu.

Encara queden algunes places lliures en els tallers. Les inscripcions es poden fer presencialment a l’Oficina Jove, en horari de matins de 10 a 14 h.