Les alcaldesses de Sant Pere de Ribes i Olivella reclamen a la Generalitat l’ampliació de l’INS Montgròs

El centre pateix una manca d’espai i aquest any 36 alumnes de 1er d’ESO no hi podran accedir

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, i l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo, han enviat una carta conjunta al recentment nomenat conseller d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, demanant-li una reunió el més aviat possible per exposar-li la situació de manca d’espai que està patint l’Institut Montgròs de Ribes, que dona servei als dos municipis, i reclamar que es faci la segona fase constructiva d’ampliació compromesa des de que el centre va començar a impartir batxillerat perquè “és una necessitat imperiosa”, ha dit l’alcaldessa del municipi, Abigail Garrido. “A més a més d’això, no pot oferir cicles formatius perquè no té espai suficient ni pel batxillerat i aquest any ens hem trobat amb una casuística en el qual hi ha hagut molta més demanda que places que s’han pogut oferir”, ha afegit.

L’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo, compateix “el neguit i desig de que l’educació sigui prioritària i es pugui potenciar un ensenyament de qualitat per Sant Pere de Ribes i Olivella, doncs nosaltres a curt i mitjà termini tenim molt complicat poder tenir un centre de secundària propi a Olivella i volem que els alumnes de la nostra escola, de la qual n’estem molt contents, puguin tenir el dret de continuar la secundària en la mateixa línia educativa”.

L’institut Montgròs es va posar en marxa el curs 2007-08 en mòduls prefabricats. Cinc anys més tard, el curs 2012-13, es trasllada a l’edifici actual i el curs 2014-15 comença a impartir els estudis postobligatoris de Batxillerat, sense que s’executés l’ampliació de la segona fase que el Departament d’Ensenyament s’havia compromès a fer. Amb aquests antecedents, i l’alta demanada de preinscripcions que té actualment, moltes famílies que volen que els seus fills hi accedeixin a cursar l’ESO -procedents majoritàriament d’escoles que tenen un projecte educatiu similar- s’han quedat fora amb el contratemps que això suposa.

La preinscripció a primer d’ESO pel curs 2018-19 ha estat de 120 alumnes davant de 84 places ofertades (de les quals 12 són reservades preferentment per a alumnes amb necessitats especials). Per això els ajuntaments també demanen a la Conselleria que intermediï amb les famílies que no tenen plaça assegurada per tal de trobar una solució satisfactòria a la situació actual.

L’Institut Montgròs, és el tercer centre públic de secundària d’un total de quatre que hi ha a Sant Pere de Ribes (Can Puig i Montgròs, a Ribes, i Alexandre Galí i Xaloc,  a les Roquetes). Els instituts que es troben ubicats a Ribes donen serveis als pràcticament 15.000 habitats de la seva àrea d’influència i als 3.700 habitants d’Olivella.