L’Ajuntament, els propietaris i el Club Rugby Sitges signen els convenis de gestió urbanística del PPU1 La Plana-Santa Bàrbara-Vallpineda

Els convenis contemplen el pla d'equipaments; el projecte de promoció d'habitatges protegits; el projecte paisatgístic del futur Parc de Santa Bàrbara; la destinació de Can Milà i l'ermita i masia de Santa Bàrbara; i la permanència del camp de rugbi als actuals terrenys fins que pugui disposar del nou camp a Pins Vens

L’Ajuntament de Sitges ha signat divendres els convenis amb la Junta de Compensació del PPU1, el Club Rugby Sitges i el propietari dels terrenys del camp de rugbi per fer possible la gestió i desenvolupament urbanístic previst per al PPU1 La Plana-Santa Bàrbara-Vallpineda. Durant la signatura dels convenis, l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha explicat que “hem estat preparant durant mesos aquests convenis. No ha estat un procés fàcil però tothom ha tingut la mateixa voluntat de pacte”. Per a Forns, l’interès públic “ha estat important i els dos convenis recullen aquest interès”. L’alcalde ha explicat que el desenvolupament de la zona inclourà usos socials i culturals, la rehabilitació del patrimoni de l’ermita i la masia de Santa Bàrbara per a la ciutadania, una xarxa de vials amplis amb espais verds naturals i edificacions a l’alçada de la marca Sitges. Aquest serà un barri que acollirà pisos socials, un espai lliure per a la recuperació de la vinya de Malvasia, un espai per a animals domèstics i el trasllat del camp de rugbi i la construcció d’un nou camp esportiu a la zona de Pins Vens.

El president de la Junta de Compensació, Joan Rodes, ha declarat que “arribar als pactes ha estat difícil però amb bona voluntat ha finalitzat bé. Sempre diem que l’Ajuntament fa 30 anys va prendre unes decisions urbanístiques de les quals el poble no en va copsar la seva dimensió. Com a junta, només podem fer-ho bé. No podem decidir que es fa perquè ja es va decidir fa anys. Només podem atendre els requeriments de l’Ajuntament i ens hem deixat convèncer perquè suposen una millora per Sitges”. Rodés ha explicat que el conveni es completa amb un projecte paisatgístic i la recuperació de l’ermita i masia de Santa Bàrbara.

El president del Club Rugby Sitges, Josep Cabré, ha dit que “estàvem en precari i hem lluitat per tenir el camp. Ara està a prop gràcies a la voluntat de tots. Hem arribat a tenir un camp nou. Han hagut de fer esforços per part de tothom i ens han donat l’oportunitat de créixer i dignificar el club”.

Segons es desprèn dels convenis urbanístics, l’Ajuntament redactarà el pla d’equipaments per preveure els usos; recepcionarà les obres de la fase 1; tirarà endavant la licitació del projecte de promoció d’habitatges protegits, i concretarà la destinació de Can Milà i l’ermita i la masia de Santa Bàrbara.

Per la seva banda, la Junta de Compensació redactarà les novetats de planejament; contribuirà econòmicament a la rehabilitació de l’ermita i la masia de Santa Bàrbara; redactarà i sufragarà el projecte paisatgístic del futur Parc de Santa Bàrbara; estudiarà el tractament i la posterior execució de la plantació i enjardinament d’una zona arbrada a la Sínia del Bord, i afrontarà l’acabament de vorals, vials, carrils bici i tancaments. A més, farà un estudi per habilitar una estació d’autobusos al PPU1.

El conveni pel camp esportiu preveu que les parts pactin els terminis de construcció del nou camp de rugbi i quan deixarà les actuals instal·lacions el Club Rugby Sitges per traslladar-se a Pins Vens.