L’Ajuntament de VNG contracta 9 persones a través del programa Enfeina’t del SOC

Quatre d'aquestes places les ocupen persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha contractat 9 persones per realitzar diferents tasques dins l’organització municipal, durant un període de 12 mesos.

El nou personal s’ha contractat a través del programa Enfeina’t del Servei d’Ocupació Públic de Catalunya (SOC), que fomenta accions per a la contractació laboral temporal i acompanyament a la inserció de les persones en situació d’atur de llarga durada, amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat, trencar amb la seva situació de desocupació i, d’aquesta manera, evitar-ne la cronificació i facilitar-les experiència professional per a la seva inserció laboral.

D’aquestes nou persones, n’hi ha cinc assignades a la USM com oficial de paleta (2) i oficial de pintor (3).

La novetat d’aquest any, respecte a d’altres subvencions i programes subscrits per l’Ajuntament és que s’han reservat quatre places per a persones que tenen reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%. D’aquestes 4 persones, dues pertanyen al projecte Timol, impulsat des de l’IMET. L’objectiu de Timol és la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual a l’empresa ordinària, mitjançant una metodologia de treball amb suport.

Tres d’aquests contractats s’han assignat a l’àrea de via pública per fer tasques de detecció d’incidències per residus al carrer i, pròximament, realitzaran la vigilància i custòdia d’un nou aparcament de bicicletes. La quarta persona s’ha contractat com a auxiliar de biblioteca.