La Policia Local de VNG promou una campanya de prevenció de furts a la gent gran

En els darrers mesos ha augmentat el nombre de denúncies de gent gran víctimes de furts, un cop han retirat diners de determinades entitats bancàries

Imatge de la caserna de la Policia Local. Foto: Aj. VNG

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú ha iniciat una campanya de prevenció de furts a la gent gran, després que durant els darrers mesos s’ha detectat un augment d’aquesta tipologia delictiva, que té com a principals víctimes les persones de major edat, un cop han retirat diners de les entitats bancàries.

Segons l’anàlisi de les denúncies i dels mapes delinqüencials, els indicadors sostenen que els autors/es d’aquests furts es concentren principalment al voltant de les entitats bancàries de la zona centre: rambla Principal, avinguda de Francesc Macià i avinguda de Cubelles.

La campanya consta de diferents fases. La primera, iniciada la setmana passada per part d’agents de barri i proximitat, ha consistit a informar de la problemàtica als responsables i empreses de seguretat de les entitats bancàries, al voltant de les quals es detecta un major nombre d’incidents, per tal que siguin conscients de la situació i per demanar-los la seva col·laboració en el moment de detectar el perfil de l’autor/a.

La segona fase de la campanya, que comença avui i s’allarga fins al dia 28 de juny, consisteix en la fase d’execució. En aquest període s’incrementarà la vigilància a la zona per part d’agents uniformats i de paisà, amb l’objectiu d’identificar els autors/es i així intentar reduir al màxim o eliminar la problemàtica.

En una tercera fase, es promouran consells de seguretat i d’autoprotecció al col·lectiu de la gent gran, en aquest i d’altres àmbits que els puguin fer vulnerables a ser víctimes de fets delictius. Aquesta fase que contempla la difusió i distribució de díptics informatius s’allargarà durant els mesos vinents, en funció dels resultats obtinguts.

La campanya també posarà l’accent mitjançant consells i recomanacions a les xarxes socials, però en aquest amb un missatge especialment adreçat als familiars de les persones grans, que en són els principals usuaris.