La nova coberta del Dipòsit nº1 d’aigües de VNG ja està en funcionament

La inversió ha tingut un cost de 300.000 euros i ha requerit mantenir el tanc buit durant un mes

Imatge de Neus Lloveras amb Marc de Arias amb la coberta al darrere. Foto: Jordi Nieto

La companyia d’aigües de Vilanova i la Geltrú ha posat en funcionament la nova coberta d’alumini del dipòsit nº1. La nova infraestructura, que substitueix l’antiga vela flotant que cobria el dipòsit, ha tingut un cost de 300.000 euros i ha requerit mantenir el dipòsit buit durant un mes sencer, el temps que ha calgut per retirar l’antiga coberta i col·locar la nova.   El tanc que té més de cent cinquanta anys i que rep l’aigua procedent d’Abrera, té una capacitat de 12.000 metres cúbics, quantitat amb què abasteix diàriament a tota la ciutat.

El gerent de la companyia d’aigües de Vilanova i la Geltrú, Marc de Arias, ha acompanyat a l’alcaldessa Neus Lloveras, el regidor d’obres i serveis viaris, Joan Giribet, i a altres membres  del consistori vilanoví, en una visita per les noves instal·lacions. De Arias ha aprofitat per explicar com és el funcionament del dipòsit i tots els arranjaments que s’hi han realitzat en l’entorn.

Neus Lloveras ha valorat molt positivament el funcionament de la Companyia d’Aigües i la capacitat de gestió que té, ja que en els darrers mesos, a més de la coberta, ha realitzat altres accions com la substitució de bona part de les canalitzacions del carrer Josep Anselm Clavé.  L’alcaldessa ha destacat que ambdues obres s’han finançat a través de les inversions que genera la companyia amb el resultat dels beneficis que obté.

Per al regidor d’obres i serveis viaris, Joan Giribet, la inversió en la coberta del dipòsit d’aigua era una acció primordial i imprescindible. Giribet, també com a vicepresident de la companyia, ha assegurat que a l’hora de prendre la decisió de substituir la nova coberta, es va celebrar un col·loqui per valorar el tipus d’inversió que s’hi havia de realitzar. “Amb la nova coberta es guanyava en aspectes sanitaris, en salubritat i en seguretat per als treballadors”, ha aclarit el regidor.

Finalment, el gerent de la companyia d’aigües, Marc de Arias, ha assenyalat que amb la nova coberta s’ha millorat la infraestructura, les necessitats del servei i s’ha reduït la despesa en manteniment, ja que els tractaments a realitzar a l’aigua seran menors. Segons De Arias, “aquesta nova coberta té una vida útil de trenta anys, però s’espera poder-la allargar una mica més”.