Es posa en marxa una campanya per evitar el robatori de bicicletes a VNG

La iniciativa inclou recomanacions als usuaris i preveu incrementar la vigilància policial

Imatge d'una bicicleta. Foto: Aj. VNG

A principis de juliol es va posar en marxa una campanya informativa i de conscienciació per evitar el robatori de bicicletes. Segons dades de la Policia Local, durant l’estiu augmenta el nombre de delictes que tenen per objectiu la sostracció de bicicletes, així doncs a més d’incrementar la vigilància en les zones i hores en que es registra un major nombre de robatoris, la policia pretén que les persones usuàries dificultin al màxim la possibilitat de robatori dels seus vehicles.

Consells com anotar-se el número de sèrie de la bicicleta, per facilitar la posterior identificació; utilitzar bons cadenats, a poder ser del tipus rígid i en forma de ‘U’; aparcar-la en llocs visibles i transitat per vianants i utilitzar els aparcaments habilitats, són algunes de les recomanacions a banda de presentar sempre la denúncia en cas de robatori.

La campanya també contempla l’increment de la vigilància i patrullatge per les zones i hores de major nombre de robatoris i el comís d’aquells vehicles que siguin susceptibles d’haver estat adquirits de manera il·lícita, amb la finalitat de poder retornar el vehicle a la persona propietària.

Finalment cal recordar que l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú disposa d’un registre municipal de bicicletes, que pot ser una eina útil a l’hora de facilitar la recuperació i devolució del vehicle a la propietat en cas de pèrdua o robatori.