Endevine-la jugant amb el català a Ribes i a Les Roquetes

S’ha de resoldre un enigma que els establiments participants tenen exposat en un cartell a l’aparador. Es lliuraran diversos premis

Per tercer any consecutiu, el Servei Català de Sant Pere de Ribes (CNL de l’Alt Penedès i el Garraf) organitza un joc per resoldre jeroglífics que porta per nom “Endevina-la!” i que compta novament amb el suport de les associacions de comerciants (Fem Ribes i Unió de Comerciants i Empresaris de les Roquetes) i establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua per promoure l’ús de la llengua catalana a les botigues d’una manera lúdica, engrescadora i propiciant que la gent vagi als establiments comercials per participar-hi.

A les Roquetes l’ ”Endevina-la” es posa en marxa el 5 de novembre i acabarà el dia 25, i a Ribes es durà a terme del 7 al  22 de novembre.

El joc consisteix a resoldre un jeroglífic que els establiments participants tenen exposat en un cartell a l’aparador, entrar a la botiga i demanar una butlleta de participació, omplir-la amb la solució corresponent i deixar-la a la mateixa botiga. Hi ha un jeroglífic a cada local.

El dia  26  de novembre, al migdia, a Can Salvador Miret, seu de Fem Ribes, es farà el sorteig per conèixer les persones guanyadores de Ribes, i a les Roquetes, se sabran els noms de les afortunades el dia 4 de desembre, a la 1 del migdia, al Servei Local de Català de les Roquetes (Aulari Blanc). Els premis consisteixen bàsicament en lots de productes i vals de regal a les botigues participants adherides i hi ha una categoria específica per a menors de 12 anys.

Un jeroglífic és un enigma que consta d’una pregunta o frase introductòria que s’ha de contestar o completar interpretant els símbols, les lletres o les paraules que hi ha dins d’un requadre.