Els alumnes de 5è de l’Escola Sant Nicolau de Canyelles creen dues coperatives dins el projecte Cueme

Han creat les seves pròpies empreses i fabricaran productes que després comercialitzaran al VADE Fires. Destinaran el 10% dels guanys a la Fundació l’Espiga

0
110
Imatge dels alumnes amb l'alcaldessa de Canyelles. Foto: Aj. Canyelles

Els alumnes de cinquè de primària de l’escola Sant Nicolau de Canyelles han presentat aquest divendres a l’Ajuntament del municipi la documentació necessària per formalitzar la constitució de dues cooperatives escolars, en el marc del projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME). Un projecte que impulsa l’Ajuntament de Canyelles, el servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona i que té per objectiu fomentar la cultura emprenedora dels alumnes, als quals permet, durant un curs escolar, crear i gestionar una cooperativa.

El projecte s’inicia i finalitza en un curs escolar, durant el qual constitueixen una empresa, dissenyen un producte, el produeixen i, finalment, el venen en una fira o mercat. Els infants treballen en equip i simulen la constitució d’una cooperativa fent diferents tallers en què es tracten aspectes diversos com el finançament o el disseny d’una imatge corporativa. També aprenen a fer diferents tràmits administratius i presenten el seu projecte a l’Ajuntament, com han fet aquest dimarts.

L’escola Sant Nicolau pren part d’aquest projecte per tercer any consecutiu. El primer any es van constituir dues cooperatives; l’any passat en van ser tres i enguany se’n creen dues: EmpreneArt i Ecoterra. En els dos casos, les cooperatives faran productes a partir de materials reciclats, que després vendran en una parada del certamen multisectorial VADE Fires, que té lloc el 10 de maig. En els dos casos, a més, un 10% dels beneficis obtinguts es destinaran a fins solidaris, i més concretament a la Fundació l’Espiga.
Els representants de cada cooperativa (presidents, secretaris i tresorers), han presentat la instància al registre de l’Ajuntament de Canyelles aquest divendres per poder formalitzar la constitució de les cooperatives. Prèviament han estat rebuts al Saló de Plens de l’Ajuntament per l’alcaldessa Rosa Huguet, a qui han explicat la seva iniciativa i han presentat la documentació corresponent de cada una de les empreses que han constituït.

L’alcaldessa Rosa Huguet els ha felicitat per la iniciativa i els ha encoratjat a seguir treballant. Els ha recordat la importància d’estudiar molt i de formar-se per poder ser emprenedors i també la necessitat de treballar en equip. Cada projecte ha de tenir el suport d’un gran equip al darrere i una distribució de tasques, que han de fer que l’empresa pugui tirar endavant i sigui un èxit.

L’alcaldessa Rosa Huguet, també ha recordat la importància i els beneficis del projecte CUEME perquè els infants comencin a conèixer les dificultats i les passes a seguir per poder posar en marxa una empresa. I ha aplaudit que una part dels guanys que els alumnes aconsegueixen al final del projecte es destinin a una entitat benèfica com és, en aquest cas, la Fundació l’Espiga, que fa un treball magnífic i exemplar.

L’alcaldessa els ha lliurat el CIF corresponent que acredita que les cooperatives són oficials i els ha desitjat que els projectes emprenedors que ara comencen siguin un èxit. Prèviament a la visita a l’Ajuntament per demanar els permisos, els infants del Sant Nicolau, de forma democràtica, tal com s’organitza una cooperativa, han estat treballant les diferents formes jurídiques, l’objecte social d’aquesta, el capital social, i altres aspectes. El que els resta encara és decidir quins productes fabricaran, fet que també decidiran després de fer un estudi de mercat.

FER UN COMENTARI