El Ple de VNG aprova la dissolució del Consorci de Serveis a les Persones i la seva constitució com a organisme autònom

El canvi no implica modificacions en els serveis i millora les condicions laborals

Imatge del ple VNG. Foto: Aj. VNG

El Ple municipal va aprovar ahir la dissolució del Consorci de Serveis a les Persones, adscrit a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i la creació d’un Organisme Autònom Local que el substitueixi, amb el mateix objecte i finalitat. L’alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, va explicar que es tracta “d’un canvi jurídic, i podem afirmar que garantim la viabilitat del projecte”. L’alcaldessa va dir que l’organisme autònom local tindrà les mateixes funcions que el Consorci, “però entenem que més garanties de cara a l’activitat futura”.

L’entitat gestiona dos equipaments de la ciutat, el Centre d’Atenció Primària Integral (CAPI de Baix-a-Mar) i la Plataforma Centre Multiserveis. Neus Lloveras considera que no hi haurà cap canvi pels usuaris dels serveis que gestiona el Consorci, ni pels seus proveïdors i, a més, “parlant amb el comitè d’empresa hem acordat petites millores” pels treballadors i treballadores.

Carlos Remacha, regidor de PP, va valorar positivament el fet que es mantingui la prestació del servei i tots els drets dels treballadors, tot i que “hi ha un punt preocupant i greu, la situació d’impacte en les finances municipals”. Per Remacha la reconversió a organisme autònom farà que augmenti la morositat de l’Ajuntament i disminueixi la capacitat de finançament.

La regidora del PSC, Gisela Vargas, va dir que el canvi és obligat “donada la situació financera del Consorci, no queda cap altra opció per la càrrega financera de la hipoteca de La Plataforma”. Vargas va valorar positivament l’acord amb el comitè d’empresa, però va lamentar la manca de transparència del govern, “i unes formes que van generar mal estar i rumors que es podrien haver evitat fàcilment”.

La dissolució del CSP es va aprovar amb els vots a favor del PDeCat, ERC, PSC, CUP, Som VNG i la regidoria no adscrita Ariadna Llorens, l’abstenció del PP i la regidora no adscrita Carmen Reina, i el vot en contra del regidor no adscrit Francis Álvarez.

El Ple de desembre va debatre i aprovar dotze punts i una desena de mocions. En aquest darrer apartat destaca la proposta sobre la venda d’armes espanyoles a la coalició saudita que intervé al Iemen, que va comptar amb la intervenció oral d’Enric Juanmartí Guiluz, com a representant d’Oxfam Intermón.