El Ple comarcal celebra la darrera sessió del mandat

S’aprova la Carta del Paisatge, l’oferta pública d’ocupació i diverses mesures i convenis de suport a les persones en l’àmbit d’educació, transport adaptat i joventut. També s’aproven inicialment els projectes de museografia del Castell a Sant Pere de Ribes i del Centre de visitants de Can Milà a Sitges

El ple del Consell Comarcal del Garraf, celebrat dijous 2 de maig, va celebrar la seva darrera sessió del mandat. En el decurs del Ple va prendre possessió com a consellera comarcal del grup socialista la Sra. Noelia López Pérez.
Pel que fa a l’àmbit dels serveis generals, el Consell Comarcal va aprovar sol·licitar acollir-se al pla d’operacions de tresoreria per a Consells Comarcals de la Diputació de Barcelona, així com l’acceptació de la subvenció del Programa complementari de garantia de benestar social per part de la mateixa institució, per import de 108.322,24 € per a l’any 2019. El Ple també va aprovar l’oferta pública d’ocupació de l’administració comarcal.
En l’àmbit de serveis a les persones es van aprovar les bases per a l’atorgament d’ajuts de menjador escolar i dels ajuts pel desplaçament en transport escolar pel curs 2019-2020, com l’aprovació dels plecs que regularan la licitació dels menjadors de les escoles el Margalló i l’Aragai del municipi de Vilanova i la Geltrú.

També es van aprovar els convenis de col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics del Garraf per al suport d’activitats de l’any 2019 i en matèria de transport adaptat, els convenis amb l’Oficina de la Creu Roja, la Casa d’Empara i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

En aquest Ple també es va aprovar la Carta del Paisatge del Garraf, document que recull les actuacions i línies estratègiques per a la ordenació i promoció del paisatge de la comarca. En l’àmbit del projecte “Garraf: Camins, Patrimoni i Natura”, inclòs al programa FEDER 2014-2020, es van aprovar inicialment els projectes executius de dues actuacions incloses: el projecte de museografia del Castell de Sant Pere de Ribes i el projecte per ubicar un centre de visitants a l’edifici Can Milà de Sitges.

El Ple també va donar suport per unanimitat a l’adhesió a la Declaració de Sant Fruitós del Bages davant del repte de l’Agenda 2030, aprovada en el decurs de l’Assemblea General de la Xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat.

Finalment, en l’àmbit d’ordenació territorial, el Ple es va donar per assabentat de l’acceptació provisional del programa FEDER 2014 – 2020, eix 4, pel projecte d’eficiència energètica del Garraf, per un import total de 2.363.823,91 €.

Pel que fa a l’àrea d’ocupació es va aprovar els convenis entre el Consell Comarcal del Garraf, l’Institut Municipal d’Educació i Treball i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú pel desenvolupament del programa TIMOL i MATÍ, que cerquen la inclusió a l’empresa ordinària de persones amb discapacitat intel·lectual i d’orientació i assessorament sociolaboral especialitzat en salut mental, així un tercer conveni pel desenvolupament d’un servei d’inserció laboral per a persones amb discapacitat del Garraf, anomenat projecte MARGALLÓ.

En aquest àmbit també es va signar el conveni amb l’Associació de familiars i afectats per malaltia mental del Garraf (FAMENT) pel desenvolupament i suport del projecte d’hort socioterapèutic per a persones amb diagnòstic de salut mental del Garraf.
En l’àmbit d’esports, es va aprovar el conveni amb el Consell Esportiu del Garraf per al suport en el desenvolupament de programes i activitats esportives i també formatives durant l’any 2019.

La darrera sessió plenària del mandat va finalitzar amb unes paraules d’agraïment i comiat de la Presidenta del Consell Comarcal, de portaveus i dels consellers i conselleres que no repetiran o bé, que van voler mostrar l’agraïment a la feina realitzada i compartida al llarg d’aquests darrers quatre anys a la institució comarcal.