El Ple comarcal aprova el projecte d’inserció laboral “Impuls Jove”

Aquest projecte neix amb l’objectiu de millorar les trajectòries laborals i formatives del col·lectiu jove

0
420

El ple del Consell Comarcal del Garraf, celebrat el passat 12 de juliol a la Masia d’en Cabanyes, va aprovar per unanimitat el conveni pel desenvolupament del projecte d’inserció laboral “Impuls Jove” als municipis d’Olivella, Canyelles, Cubelles, Sant Pere de Ribes i Sitges.

Aquest projecte neix amb l’objectiu de millorar les trajectòries laborals i formatives del col·lectiu jove, facilitar la motivació i l’adquisició de competències a joves que no han obtingut cap titulació acadèmica o que han abandonat els estudis, i lluitar contra la desmotivació del jovent amb formació qualificada, que no confia en les expectatives de futur del territori comarcal.

L’Impuls Jove recull experiències del projecte de la Xarxa Impulsora de la Garantia Juvenil, desenvolupat entre el 2015 i el 2018, i proposa noves actuacions per millorar les trajectòries laborals i formatives dels joves dels municipis implicats, com sessions individuals d’orientació, tallers de recerca de feina i de competències bàsiques, tallers de desenvolupament personal i activitats d’enfortiment del paper social, entre d’altres.

El projecte, subvencionat per la Diputació de Barcelona, comptarà amb la coordinació d’una tècnica que es desplaçarà als municipis i facilitarà l’enllaç entre els joves i l’entorn laboral i formatiu, utilitzant recursos existents i creant-ne de nous. Impuls Jove s’inicia aquest mes de juliol i finalitza al febrer de 2019.

FER UN COMENTARI