El mercat municipal La Sínia incorpora quatre noves parades

L’adjudicació de parades i locals disponibles va endavant i el procés és obert

Amb la imminent obertura d’una parafarmàcia dedicada a la fitoteràpia, dietètica, nutrició i dermocosmètica el Mercat Municipal La Sínia segueix sumant noves parades i nous serveis. I és que en els darrers mesos han obert persianes un establiment de sushi i un de llegums i producte americà. A aquestes novetats s’incorporarà en breu un forn de pa.

Des que el Ple de la Corporació aprovés el desembre passat l’obertura per període d’un any de concessions de parades i locals disponibles al mercat municipal a través d’un procediment d’adjudicació més directe, sota demanda dels interessats, l’equipament ha vist augmentat l’interès per implantar nous negocis. En els últims mesos s’han adjudicat i obert quatre espais i només resten disponibles sis parades i un local d’un total de divuit. També farà mig any que es va aprovar la modificació del Reglament del Mercat, tot plegat amb la finalitat d’agilitzar i facilitar l’accés als punts de venda disponibles creant incentius per atraure nous operadors. A més, per acabar de donar-li un impuls i incentivar la implantació de noves activitats, aquest any l’Ajuntament adequarà dos espais per disposar-los amb les instal·lacions bàsiques ja preparades.

Aquestes mesures formen part d’un pla de dinamització que s’està portant a terme, no només per assolir la màxima ocupació dels punts de venda, sinó per garantir una oferta variada de proximitat, complementària i de qualitat; convertir el mercat amb un equipament comercial de referència al territori que actuï de motor per generar més activitat comercial al voltant; i esdevingui un dinamitzador social i econòmic amb la promoció de la gastronomia mediterrània i la seva activitat.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha manifestat que “tenim moltes ganes que aquest mercat sigui un dinamitzador econòmic com havia estat pensat en el seu moment i que fruit de la crisi econòmica es va veure ressentit. Hem fet un pla de dinamització i aquest està començant a donar els seus fruits”.

A més dels punts de venda de recent creació cal sumar-hi les parades ja existents, com són la peixateria, la carnisseria, la xarcuteria, pollastreria i el servei de bar.

El període de concessió de parades segueix obert fins a final d’any i encara es pot sol·licitar algun dels set punts de venda que queden lliure. Per a més informació, les persones interessades es poden adreçar al departament de Promoció econòmica de l’Ajuntament (tel. 9389673009) o a través del correu electrònic promocioeconomica@santperederibes.cat.

ACTIVITATS I DINAMITZACIÓ

A banda d’això, el Mercat Municipal segueix immers en les activitats i propostes per dinamitzar l’equipament i donar un servei més ampli als seus usuaris i usuàries, com són el festival de tapes, la mostra d’artesans, campanyes comercials o el nou cicle de tallers de cuina saludable que es farà ara del 25 de maig al 15 de juny amb el suport de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, la Diputació de Barcelona i la Red Española de Ciudades Saludables.

Així mateix, relacionat amb la compra saludable, sostenible i de proximitat, en breu els paradistes portaran a terme una campanya per eradicar la utilització de les bosses de plàstic i repartiran bosses reutilitzables amb l’eslògan “COMPRA SALUDABLE. ENLLOC COM A CASA”, per promoure la compra sostenible.