Dia de l’Arbre a Canyelles

Aquest diumenge 12 de gener tindrà lloc la plantada popular d’arbres al Camí del Cementiri

Imatge del Cartell del dia de l'Arbre. Foto: Aj. Canyelles

Canyelles celebra aquest diumenge 12 de gener la tercera edició del Dia de l’Arbre. Una jornada reivindicativa que vol conscienciar tothom de la importància de protegir els boscos i l’entorn natural. Durant la jornada es farà una plantada popular d’arbres autòctons, concretament alzines (Quercus llex). La jornada l’organitza l’Ajuntament de Canyelles i l’AIDAC, l’Associació Infantil de Defensa dels Arbres de Canyelles, amb la col·laboració de l’ADF Garraf i de l’Associació Alytes.

La cita és a les deu del matí a la Sala Multicultural, on els participants es podran inscriure a la jornada. S’hi farà una petita demostració de com fer compostatge casolà amb cucs i després es farà una petita ruta a peu fins al punt escollit per fer la plantada d’arbres, al Camí del Cementiri. S’hi plantaran al voltant de 35 alzines.

Distintiu Biosphere de Sostenibilitat

La defensa del medi ambient i del seu entorn natural és una de les prioritats del govern de Canyelles, que al llarg de l’any desenvolupa diverses accions de protecció de la natura i el medi natural que l’han dut a aconseguir el distintiu Biosphere de compromís de sostenibilitat, i a mantenir per tercer any consecutiu el reconeixement de Vila Florida, pel seu compromís per tenir cura del medi ambient i del seu entorn. Amb aquest objectiu, precisament, es va crear el Grup Natura, una comissió especial en què hi prenen part diverses entitats i associacions del municipi que treballen en aquest àmbit, com també tècnics municipals, per impulsar accions i iniciatives de protecció recuperació i respecte del medi ambient i l’entorn natural del municipi.

Una d’aquestes accions és el Dia de l’Arbre, que se celebra en diferents dates als diversos països del món, després que el desembre del 2012, l’Assemblea General de les Nacions Unides proclamés el 21 de març com el Dia Internacional dels Boscos. Una jornada per organitzar activitats de conscienciació de la importància que tenen els boscos per a la vida i el manteniment de totes les activitats humanes. Aquest dia es va triar perquè coincideix amb l’entrada de la primavera en l’hemisferi Boreal i amb la de la tardor en l’Austral. A Catalunya, els diversos municipis i col·lectius celebren el dia de l’Arbre entre els mesos de febrer i maig.
El dia de l’Arbre se celebra entre els mesos de febrer i maig, depenent de les condicions naturals de cada lloc.

A Canyelles, l’Associació Infantil de Defensa dels Arbres (AIDAC), amb el suport de l’Ajuntament de Canyelles, ha decidit fer-ho el segon diumenge del mes de gener (enguany el dia 12 de gener) per situar-se enmig de l’època preferent per a fer la plantació d’arbres en el nostre territori.

En la primera edició del Dia de l’Arbre es van plantar una quarantena d’exemplars de diverses espècies al Camí del Romanguer. I en la segona edició, es van plantar una cinquantena d’alzines al Camí del Pla del Bosc.