Comença el Programa de Garantia Juvenil i finalitzen els Plans d’ocupació d’enguany a Ribes

Cinc joves del programa Garantia Juvenil s’incorporen a l’Ajuntament

Imatge del programa de contractació de garantia juvenil. Cedida

El passat mes d’octubre va començar el Programa Garantia Juvenil i van finalitzar els Plans d’Ocupació Municipal d’enguany. Aquestes iniciatives formen part de les accions que l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes està tirant endavant per facilitar l’accés al món laboral, especialment a col•lectius vulnerables que poden presentar dificultats en trobar feina, com joves o persones es situació d’atur de llarga durada. A banda d’aquests, el Consistori també en desenvolupa d’altres adreçats a col•lectius de joves menors de 21 anys, persones de més de 30 anys, major de 45 anys, etc.

Les persones beneficiaries de Garantia juvenil, programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Europeu per incentivar la contractació de persones amb titulació de menys de trenta anys en situació d’atur i oferir-los una primera experiència laboral, es van incorporar a l’Ajuntament el dia 31 d’octubre amb un contracte de pràctiques per a un període de sis mesos. Estan desenvolupant tasques de personal tècnic en diferents àrees de la gestió municipal (Ocupació, Benestar Social, Esports, Comunicació i Medi ambient). La regidora d’Ocupació, Ana Herrera, va donar la benvinguda a les noves treballadores temporals i els va encoratjar a treballar i aprendre per guanyar experiència i coneixements que els hi seran útils en d’altres oportunitats laborals que els hi puguin sorgir.

D’altra banda, el passat 23 d’octubre van finalitzar els Plans d’Ocupació Municipal després de sis mesos de treball dels 33 participants d’aquesta promoció. Les persones seleccionades han tingut un contracte de 35 hores setmanals (de les quals 5 de formació) i han desenvolupat tasques diverses, com manteniment de l’espai públic i d’equipaments municipals i escoles, tasques de consergeria o d’auxiliars administratius, peons i agents cívics i de mobilitat, principalment.

L’objectiu principal dels Plans d’Ocupació Municipals és integrar al món laboral persones que per la seva situació es troben en risc d’exclusió social. Per tant, participar en aquesta iniciativa és una bona oportunitat per a aturats de llarga durada o per a qui vol reorientar-se a nivell professional. Les persones participants, a part d’obtenir coneixements específics per al lloc de treball que es desenvolupa, adquireixen formació per la recerca de feina i gaudeixen d’un Itinerari Personal d’Individualitat Laboral.