50 persones de la Xarxa Ciutadana de Suport, en marxa per fer tasques de suport i subministrar aliments a col·lectius vulnerables a VNG

L'Ajuntament de VNG coordina les més de 450 persones inscrites, que s'avisen a mesura que fa falta

Imatge de l'economat de VNG. Cedida

Una cinquantena de persones voluntàries estan mobilitzades aquests dies en el marc de la Xarxa Ciutadana de Suport, integrada per membres d’entitats de Vilanova i la Geltrú i coordinada per l’Ajuntament de la ciutat. Aquests dies aquest grup de suport està fent serveis a l’Economat, reposant aliments, preparant els lots per a les famílies, i repartint-los a domicili en el cas dels col·lectius més vulnerables, com gent gran i persones amb mobilitat reduïda. També donen suport a l’Espai Sopem, que segueix funcionant els dilluns i dijous per oferir un àpat als usuaris d’aquest servei, o així mateix es dediquen a fer la compra i el repartiment de medicaments i menjar a persones grans o en situació de vulnerabilitat.

Des de la Xarxa Ciutadana de Suport es coordina també la recollida de material sanitari, com mascaretes, bates i guants, cedit per botigues i empreses de la ciutat, així com un grup de cosidores voluntàries per confeccionar-ne. Una altra de les tasques que fan és recollir el material sanitari que el col·lectiu de “makers” fabrica a casa seva amb impressores 3D. Des de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s’agraeix molt l’esperit comunitari que sorgeix en aquests dies de confinament. “La ciutadania té moltes ganes d’ajudar, a mesura que tenim demanda anem activant aquestes persones en diferents serveis”, afirma el regidor de Participació Ciutadana, Enric Garriga. Cadascuna d’aquestes persones disposa d’un kit amb material per a l’autoprotecció, amb una acreditació de la Xarxa Ciutadana de Suport, guants, mascareta, solució hidroalcohòlica, i un full explicatiu del funcionament de la Xarxa.

Mentrestant, són moltes les ciutadanes i ciutadans que, per compte propi, han posat en marxa iniciatives solidiàries com la confecció de mascaretes de roba o de bates d’hospital. Davant l’allau de voluntaris, es proposa també que abans d’oferir-se per fer tasques a fora, s’opti per preguntar als veïns més propers si necessiten ajuda. En aquest sentit, l’Ajuntament ha difòs, a través de les xarxes socials, un model de document per penjar a les comunitats de veïns i organitzar xarxes de suport al propi edifici.