Sant Pere de Ribes fa balanç d’una primera meitat de mandat marcada per la Covid-19

L’alcaldessa, Abigail Garrido, destaca que el municipi “no s’ha aturat”, en un acte de valoració davant del CAP de les Roquetes en obres

Pla de la façana de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Foto CEDIDA

L’equip de govern municipal ha fet balanç de la primera meitat del Mandat 2019-2023, en una roda de premsa celebrada davant del CAP de les Roquetes, que en l’actualitat és objecte d’obres de remodelació i ampliació. L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha fet balanç d’uns dos anys en què bàsicament s’ha hagut de prioritzar la lluita contra la pandèmia i els seus efectes sobre l’economia i la societat i en què, no obstant, s’ha avançat en molts dels compromisos adquirits en el Pla d’Actuació Municipal (PAM) del present quadrienni. En la seva intervenció, l’han acompanyat els 11 regidors restants que integren el seu equip: Antònia Pulido, Fran Perona, Paqui Carrasquilla, Sandra Shuimazu, David Navarro, Josep Maria Llopart, Alfons Moral, Adrià Solà, Ana Herrera, Josep Moya i Juan García.

Abigail Garrido ha recalcat que aquests dos anys han estat “el pitjor període per a moltes persones i famílies i el més difícil, sens dubte, per a mi, com a alcaldessa, i per a tot l’equip de govern”. No obstant això, s’ha mostrat optimista, assegurant que “la part més dura de la crisi sanitària ja ha passat” i confiant “en l’esperança d’una recuperació econòmica ràpida”,
que ha de permetre enllestir els reptes del PAM pendents.

El govern municipal ha escollit l’ambulatori de les Roquetes com a escenari de la seva valoració de l’equador del mandat per destacar “la importància de la sanitat. Per aquest motiu”, ha afegit l’alcaldessa, “reivindiquem equipaments com aquest i apostem per la rehabilitació i ampliació de l’Hospital Sant Camil”.

Plans de xoc i reactivació i d’inversions

El balanç de la primera meitat del Mandat 2019-2023 ha girat al voltant dels 4 eixos que conformen el Pla d’Actuació Municipal. El document agrupa un total de 259 accions, que s’han de complir en el present quadrienni.

El govern municipal ha hagut de prioritzar els seus esforços en combatre els efectes econòmics i socials de la crisi sanitària sobre la població de Sant Pere de Ribes. En aquest període, s’ha activat un pla de xoc i de reactivació municipal que ha suposat la mobilització de 3,6 M€, als quals s’hi ha de sumar un pla d’inversions per valor de 4,9 M€.