Rosa Huguet: “Tirarem endavant definitivament el Canyelles Espai Natura a Llacunalba”

Arribem a la meitat del mandat, quina valoració fa de com ha anat fins ara?

Puc dir que, que en aquesta ocasió, evidentment, ha estat molt més dificultosa que en les legislatures anteriors. Però aquesta dificultat no ens ha fet en cap moment deixar de complir amb el que són els nostres objectius i el nostre Pla de Mandat.

Continuem en la mateixa línia de complir amb el servei als ciutadans i amb tot allò a què ens vam comprometre, tot i la dificultat.

Tots els projectes que tenien en ment els han pogut tirar endavant?

Tots els projectes que teniem en ment estan iniciats, fins i tot alguns d’ells ja estan finalitzats. I altres estan en plena gestió, com és el cas del Centre de Dia, que estem a l’espera que la Generalitat resolgui i permeti que comencin a funcionar. Tot I amb això, segueixen sorgint nous projectes, que com l’altra legislatura, van neixent sense estar previstos, i que també s’estan tirant endavant i que es faran en el futur. La feina i les accions no s’aturen. Seguim treballant per donar els serveis i qualitat de vida als ciutadans.

Quin impacte ha tingut la covid-19 al municipi?

Principalment és econòmic, ja que hi ha moltes despeses que s’haurien d’haver dedicat a esdevniments, que s’han hagut de redreçar cap a altres àrees per donar resposta a les urgències socials. S’han donat ajuts a les famílies. I també a donar serveis com les desinfeccions i neteges de la via pública, que s’han triplicat.

Que s’ha fet des de l’Ajuntament per pal·liar els efectes de la crisi que ha provocat?

S’han creat ajudes puntuals als ciutadans, ajornaments d’impostos i també de quotes urbanístiques, rebaixes en rebuts d’escombraries per als comerciants, alliberar la restauració del pagament de taxa de terrasses. S’han incrementat les ajudes socials per a les famílies vulnerables.

Com encara la segona meitat que encara li queda per davant?

Amb la mateixa força, i encara amb més energia que la primera meitat, per continuar amb la tasca que fem dia a dia des del govern. És a dir, portant endavant allò que creiem que és el nostre projecte, que és el nostre poble.

Quins projectes de ciutat són prioritaris en aquests dos anys que li queden?

Tirar endavant definitivament el Canyelles Espai Natura a Llacunalba, donant pas al Centre
de Formació Professional que s’hi ubicarà allà ja a partir del setembre i que volem que segueixen creixent amb més oferta formativa per als Joves, per donar-los noves oportunitats de futur.

També poder posar en marxa el Centre de Dia, molt important per a la nostra gent gran. I en l’àmbit urbanístic, hi ha temes molt importants com portar l’aigua a les Palmeres, iniciar la reparcel·lació de Vora Sitges, juntament amb Daltmar i Muntanya del Mar, per exemple.

És important avançar en els processos urbanístics a tot el municipi.

Quina és la valoració de la Festa Major?

Aquest any per la situació de pandèmia hem hagut d’adaptar la festa i fer-la en petit format.

Teníem molta il·lusió de poder reprendre l’activitat popular, però ho volíem fer amb tota la
seguretat i responsabilitat.

Un cop feta, el sentiment és de total satisfacció per la responsabilitat que ha mostrat totes les persones que han assistit als actes. S’ha aconseguit fer-ho tot seguint les mesures establertes, que tothom ha entès i respectat. S’ha gestionat molt bé tot el tema dels concerts I de l’espectacle infantil de la cantant Dàmaris Gelabert. Un espectacle d’aquestes
característiques, d’aquest nivell, ens posava a prova, com a municipi petit, i tot ha sortit molt bé gràcies al gran treball que han fet tots els treballadors municipals.

I a l’espera que la situació canviï i puguem celebrar el que nosaltres coneixem realment, com a Festa Major.

Canyelles participarà en un programa pilot sobre l’atenció a la soledat no desitjada de les persones grans. En què consistirà?

És un projecte que consistirà en detectar les necessitats de la gent gran que viu sola. És, però, un projecte que nosaltres, en l’àmbit local, ja l’estem desenvolupant des de fa deu anys, quan vam entrar al govern. Tenim un pla especial, sent una de les poques poblacions que ho fa, de seguiment constant de la gent gran, a qui des de Serveis Socials se’ls truca i atèn constantment per veure com estan i què necessiten. Una atenció que s’accentua en les campanyes de fred, d’onades de calor… i durant la crisis sanitària exactament igual. Se’ls ofereix la possibilitat de portar-los menjar, medicaments…

Ara això es reforçarà encara més amb aquest projecte d’àmbit comarcal, que porta per nom “Nexes, atenció a la soledat no desitjada de les persones grans”. L’objectiu és, precisament, conèixer i acompanyar les persones grans que viuen soles i que es troben en situació d’aïllament social o de soledat no desitjada, i vincular-les a recursos comunitaris a partir d’un pla de treball individualitzat.

Canyelles ofereix wifi gratuït i lliure a tots els ciutadans des de fa unes setmanes.
Quina valoració en fa?

Valorem molt positivament el fet de ser un dels 200 municipis espanyols escollits per la Comissió Europea per a formar part del programa Wifi4EU. Per a nosaltres és una prioritat seguir treballant per optar a totes les oportunitats que suposin un benefici per a Canyelles. I aquesta és una d’elles. Canyelles fa un pas més en la millora de la connectivitat i l’accés públic a Internet per a la població i en la dotació de serveis de més i millor qualitat per a tots els ciutadans.