Presentada la proposta del Pressupost Municipal 2019 de VNG

L'equip de govern espera que els nous comptes s'aprovin al ple ordinari de l'Ajuntament previst pel dilluns 18 de març

Imatge de Neus Lloveras i Olga Arnau en roda de premsa a Ajuntament de VNG. Foto: Jordi Nieto

L’alcaldessa Neus Lloveras i la regidora d’hisenda, Olga Arnau, han estat les encarregades de presentar la proposta del pressupost municipal prevista per a Vilanova i la Geltrú per a aquest any 2019. Des del govern han anunciat que la nova partida pressupostària ascendeix a un total de 83,5 milions d’euros, sis milions més que la de l’any passat, i que esperen que sigui aprovada al ple ordinari del 18 de març.

Neus Lloveras ha assegurat que fa moltes setmanes que hi treballen treball i espera veure en l’aprovació d’aquests nous comptes els esforços que han fet per garantir que la ciutat continuí treballant amb plena normalitat, malgrat la proximitat dels propers comicis municipals. Pel que fa a la resta de partits polítics, l’alcaldessa ha explicat que la proposta va ser enviada als grups de l’oposició el dilluns 5 de març i que a hores d’ara estan pendents de rebre les propostes que d’ells sorgeixin.  Segons Lloveras, “es tracta del pressupost més important dels darrers anys”.

Per la seva banda, Olga Arnau ha afirmat que la nova partida pressupostària és molt més social que les anteriors i que, a més a més,  ha de servir per dinamitzar la promoció i la cultura de Vilanova i la Geltrú, “uns àmbits transcendentals en una ciutat viva i participativa com la nostra”.

Entre les principals novetats d’aquests nous comptes, la regidora ha destacat: els 400.000 euros destinats a habitatges per a polítiques socials i que en part també és el resultat de l’acord amb l’Agència Catalana de l’Habitatge, els 700.000 euros per intensificar el manteniment de l’espai públic, els 100.000 euros per a l’increment de recursos de formació i ocupació per a col·lectius de vulnerabilitat o en situació de precarietat laboral, els 410.000 euros per a l’adjudicació d’un nou enllumenat públic, els 210.000 euros per a l’augment en cinc agents del cos de la Policia Local així com de nous vehicles, els 70.000 euros per a un nou pàrquing dissuassiu a la Ronda Ibèrica que ha de donar cabuda a 127 vehicles o els 25.000 euros per a la càrrega de vehicles elèctrics, entre d’altres.

Segons Arnau, seran fins a 5.4 milions d’euros els destinats a noves inversions, el que equival a un 5.68% del total del pressupost. Finalment, la regidora s’ha adreçat a tots els partits de l’oposició dient que intentaran encabir en aquests nous comptes el màxim de propostes possibles que enviïn.