Posicionament del PSC de Vilanova i la Geltrú al Ple extraordinari

Els socialistes de VNG varen votar en contra de la moció presentada pel govern municipal com a mostra de rebuig a la sentència del judici de l'1-O

Imatge de part del grup del PSC a Vilanova i la Geltrú votant en contra de la moció. Foto: @juanluisruizpsc

COMUNICAT PSC:

Dilluns, abans que el govern fes la petició de convocatòria del Ple, es va informar als mitjans de la convocatòria de Ple pel dimecres dia 16. Des del PSC hem lamentat aquestes formes, com també que s’hagi obviat per primer cop, la convocatòria d’una Junta de Portaveus.

El grup municipal socialista s’ha quedat sol al Ple oposant-se a la moció presentada per la majoria independentista del govern tripartit, que ha obtingut també el suport de Som VNG. Lamentem que Ciutadans no hagi comparegut a un Ple a on estava convocat. Per sobre de tot cal respectar la institució i defensar el posicionament de cada grup, per respecte també als propis votants, que avui no han estat representats.

El PSC ens hem oposat pels següents motius:
1. Vivim en un Estat de dret amb separació de poders, i l’actuació del poder judicial es desenvolupa des del respecte als drets i llibertats emparats per la Constitució, amb les màximes garanties i total transparència. Tal i com ha reconegut, en relació al judici, i ha recordat també l’associació de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia.

2. La sentència s’ha d’acatar. L’Estat de Dret empara la llibertat d’expressió i els drets de reunió i manifestació, sempre i quan es produeixin amb civisme, tolerància i respecte.

3. Rebutgem qualsevol intent d’enfrontar la legitimitat de les resolucions judicials amb el caràcter representatiu de les institucions, que han de representar-nos a tots i totes.

4. Creiem profundament erroni i irresponsable generar falses expectatives sobre una eventual sol·licitud d’amnistia que no es correspon a la realitat política i legal del nostre país.

5. És hora d’obrir una nova etapa, presidida pel respecte a la legalitat i a les institucions, i presidida també per una ferma voluntat de diàleg. El PSC continuarà treballant per la convivència en el si de la societat catalana i perquè es retorni a la política per cercar solucions a un problema que és eminentment polític.