Pedro Sánchez des de Sitges, “Espanya és un país amb una democràcia consolidada i amb un Estat de Dret poderós”

El cap de l’executiu espanyol ha assegurat que Espanya és una gran nació amb molt de futur gràcies a la unió de la diversitat que la conforma

Imatge del President del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez a Sitges. Foto: Jordi Nieto

El President en funcions del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha assistit a la darrera sessió de la XXXV Reunió del Cercle d’Economia que s’ha celebrat aquest dissabte a Sitges. Sánchez, acompanyat per la ministra d’Economia, Nadia Calviño, i alts càrrecs del PSC, com el primer secretari del partit a Catalunya, Miquel Iceta, ha estat l’encarregat de realitzar la clausura d’aquesta trobada anual amb una ponència on ha assenyalat els principals desafiaments i reptes a superar del segle XXI.

El president ha afirmat que Espanya és un gran país, amb una gran futur, a causa de la riquesa i la unió que rau en la seva diversitat. Sánchez Castejón també ha volgut assenyalar tots els triomfs i fites que ha aconseguit aquesta nació en els darrers 40 anys, “Espanya té una democràcia consolidada amb un estat de dret poderós” ha conclòs. El president ha mostrat el seu posicionament en contra de la segregació i ha retret que no té cap sentit aixecar murs i fronteres en una societat cada cop més globalitzada.

El cap del govern assegura que ha prioritzat avançar cap a una política econòmica, social, justa i sostenible, on és necessària la implicació de tots els agents possibles. Pedro Sánchez ha desplegat la seva agenda de mesures econòmiques, entre les quals ha destacat una reforma en la política fiscal que aposti pel creixement i una nova redistribució. El president ha assegurat que des del govern es treballarà per a la transició ecològica amb l’objectiu d’arribar a un món sense emissions de Co2, on no hi hagi morts prematures per la mala qualitat de l’aire.

D’altra banda, Sánchez ha fet referència a la tràgica mort d’un repartidor de Globo, d’aquesta setmana a Barcelona, per exposar part de les reformes laboral que proposen els socialistes. En referència a Europa i inserint en el marc del conflicte obert entre Estats Units i la Xina, el cap de govern ha manifestat que hem de deixar d’imitar a ambdues dues potències i defensar el nostre model econòmic europeu. Per al president, “Europa és casa nostra”.