Neus Lloveras: “Continuaré treballant per VNG des d’altres àmbits com el món associatiu”

El consistori vilanoví ha celebrat el seu darrer ple de la legislatura 2015-2019 amb Neus Lloveras al capdavant. A més de l'alcaldessa, deu dels vint-i-cinc regidors i regidores han anunciat la seva retirada de la vida política local

Imatges dels i les representats que integren el Ple municipal de Vilanova i la Geltrú. Cedida

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha celebrat aquest dilluns el darrer ple de la legislatura 2015-2019. Després de més de 130 plens, setze anys com a regidora, vuit d’ells com a alcaldessa,  Neus Lloveras ha posat punt final a la seva trajectòria dins la política local, assegurant que continuarà treballant per a la ciutat des d’altres àmbits. “La política és la millor manera per treballar per a la teva ciutat, però hi ha moltes més, sobretot en un Vilanova on el món associatiu té molta força”.

Lloveras ha volgut destacar la bona voluntat de treball del consistori vilanoví durant aquests dos mandats i especialment pels acords aprovats en aquest darrer ple, els quals ha exposat en la roda de premsa posterior: L’aprovació de model i criteri de cartes de serveis municipals que ha de donar una millor gestió i per tant millor servei a la ciutadania; L’acord amb la Policia Local de Vilanova i la Geltrú , el qual ha de millorar les condicions laborals d’aquest organisme a través del Pacte de Funcionaris de l’Ajuntament; La satisfacció de poder atorgar el X Premi Roig Toqués al col·lectiu de xarxaires i “remendadores” o l’aprovació de les bases reguladores per a infants i adolescents amb diversitat funcional per a la seva inclusió en activitats extraescolars.

Per la seva banda, el regidor d’urbanisme, habitatge i medi ambient, Xavier Serra, ha volgut incidir en l’aprovació de les modificacions del Pla General per atendre a les necessitats de la zona de la Carrerada, ubicada entre l’Aragai i la Collada, i que trasllada l’edificabilitat a unes altres parcel·les del sector a causa de la marca traçada en la línia de tren orbital. L’altre punt destacable d’aquesta modificació del Pla General és l’edificació complementària per a usos residencials d’equipaments educatius, esportius i col·lectius que ha de donar llum verda a la construcció de cases de colònies, residències per a esportistes d’alt rendiment o residències per a estudiants.

Pel que fa a Medi Ambient, Serra ha assenyalat l’adhesió de Vilanova i la Geltrú a l’Associació de Camí Ramader de Marina, a més de l’aprovació municipal de l’ordenació municipal que ha de permetre que els edificis de Vilanova i la Geltrú puguin incorporar sistemes de captació d’energia solar per a la producció d’aigua calenta.  En l’àmbit de turisme, el regidor ha anunciat l’adhesió de Vilanova i la Geltrú a la Carta Europea de Turisme Sostenible.