L’Ajuntament de Vilanova recorrerà la suspensió cautelar de la modificació de l’ordenança de sorolls dictada pel TSJC

Lloveras creu que les mesures decretades pel jutge "no són pertinents" si encara no hi ha una sentència ferma sobre els canvis introduïts a la normativa

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú presentarà un recurs contra la suspensió cautelar de l’Ordenança Municipal reguladora de Sorolls i Vibracions que el TSJC va dictar la setmana passada. Mentre dies enrere el consistori es va limitar a anunciar que estudiava la interlocutòria, aquest dimarts el govern ha anunciat que recorrerà la decisió del jutge, ja que considera que les mesures “no són pertinents” si encara no hi ha una sentència ferma sobre la legalitat de les modificacions fetes a la normativa municipal. Així ho ha manifestat l’alcaldessa, Neus Lloveras, que ha defensat que el govern “creu en l’ordenança perquè era convenient fer uns canvis que garantissin l’activitat cultural i el descans dels veïns”.
Lloveras, juntament amb la regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha recordat que la modificació que ara ha tombat el jutge de manera cautelar “va ser llargament debatuda” abans de ser aprovada pel Ple. Per aquest motiu, lamenta que el magistrat la suspengui temporalment a petició dels veïns que anteriorment van guanyar els casos de les molèsties del Nowa Reggae i del Faraday.

A l’espera del que es pugui allargar la resolució del recurs als jutjats, el govern ha remarcat que la celebració dels festivals de música està garantida per a aquest estiu, ja que, recorden, en paral•lel a la modificació de l’ordenança també es va optar per canviar els concerts d’ubicació. Tant el FIMPT, com el Vida, el Nowa Reggae i el Tingladu han estat traslladats a places on es redueix l’impacte amb els veïns.