La JNC reclama una solució envers el peatge de Vallcarca

En la moció presentada es reclama una rebaixa del preu actual de la barrera,bonificacions pels residents al Garraf i al Baix Penedès, i exigeixen ‘’accelerar la transició a la implementació de la vinyeta

Imatge de la presentació de la moció. Foto: Cedida

La Joventut Nacionalista de Catalunya de la comarca del Garraf va presentar, el passat dissabte 12 de gener, una moció d’urgència al Consell Nacional de la organització, celebrat a l’auditori de la Universitat Pompeu Fabra, per denunciar l’augment abusiu del preu dels peatges de la C-32 al territori.

En referència al text de la moció; hi denuncien que la barrera de Vallcarca és la tercera més cara de tot el país, pel darrere del Túnel del Cadí i els túnels de Vallvidrera. Això sí, hi puntualitzen una diferència, i és que els altres tenen bonificacions pels residents al territori i els del Garraf no. Altrament, expliquen també que el preu per quilòmetre d’aquesta via se situa en els 0,58€, molt per sobre de la mitjana de Catalunya que es troba entre el 0,1-0,2€.

D’altra banda, i basant-se en un informe fet pel Consell Comarcal del Garraf, exposen el greuge econòmic que suposa per la comarca aquest peatge. Els joves expliquen que aquesta problemàtica frena el creixement econòmic i perjudica a les empreses de la zona, així com la seva contractació. Tanmateix, expressen que és un obstacle per atraure estudiants que vulguin fer la seva formació a la universitat de la capital, com també els graus mitjans i superior que ofereix la resta de la comarca.

I finalment, acorden reclamar una rebaixa del preu actual de la barrera,bonificacions pels residents al Garraf i al Baix Penedès, i exigeixen ‘’accelerar la transició a la implementació de la vinyeta com a pas previ al pagament per quilòmetre’’.La moció va aprovar-se per pràctica unanimitat.