Blanca Albà compareix davant del jutge per una piulada a Twitter

Imatge de Blanca Albà atenent als mitjans de comunicació després de prestar declaració. Foto: Maite Gomà

Un centenar de persones han acompanyat a declarar als Jutjats de Vilanova i la Geltrú a la tinent d’alcaldia i cap de llista de Junts Per Catalunya al municipi, Blanca Albà. A dos quarts d’una del migdia, la regidora accedia a l’interior dels jutjats de la capital del Garraf juntament amb el seu advocat, Francesc Sànchez.

La denúncia presentada per Ciutadans Vilanova veu l’origen en un tuit que Albà va publicar durant la jornada de reflexió del nou de novembre i que encara avui es pot llegir al compte de la regidora. Per a la formació taronja, la piulada vulneraria la llei i estaria feta en clau electoralista.

Durant el dia d’ahir, Junts per Catalunya Vilanova convocava a través de les seves xarxes socials una trobada davant del jutjats per donar suport a la investigada. A la cita no hi han faltat l’alcaldessa i diferents membres de l’equip de govern local, així com el secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, o l’actor Toni Albà.

Pocs minuts després d’un quart de dues, Blanca Albà ha sortit del jutjat, on ha assegurat que el fet “no té més recorregut”, i que es tracta d’un tuit, una opinió, una reflexió que es va fer des del seu compte. “Hi ha cinquanta mil més com aquest en la precampanya i durant campanya”, ha afegit.

En el mateix sentit, la cap de llista vilanovina ha destacat l’absència de la part demandant durant la compareixença.

Imatge del tuit pel qual ha estat citada a declarar