Abigail Garrido (PSC), nova presidenta del Consell Comarcal del Garraf

Socialistes i JxCat arriben a un acord per governar amb majoria absoluta a l’ens comarcal

Imatge d'Abigail Garrido al Consell Comarcal del Garraf. Foto: Jordi Nieto

Tal com estava previst, el ple del Consell Comarcal del Garraf ha proclamat com a presidenta de la insititució a  Abigail Garrido (PSC), alcaldessa de Sant Pere de Ribes.

El passat tres de juliol, el Partit del Socialistes de Catalunya, com a primera força política al Garraf, i Junts Per Catalunya, com a tercera, emetien un comunicat conjunt on anunciaven un acord de governabilitat per presidir la institució amb una majoria absoluta de disset regidors. En conseqüència d’aquest pacte, durant la legislatura 2019-2023, la presidència queda repartida en dos biennis, un primer liderat per la socialista Abigail Garrido, i un segon liderat per Mònica Gallardo de JxCat.

El ple, celebrat aquest divendres 19 de juliol a la Masia d’en Cabanyes, ha constituït el plenari de l’òrgan comarcal que està format per trenta-tres consellers i conselleres provinents del Partit dels Socialistes, Esquerra Republicana, JxCat, Ciutadans, Alternativa Popular-CUP Amunt, Construïm, En Comú Guanyem, i SOM VNG.

Així mateix, han presentat candidatura per presidir la institució el PSC amb Abigail Garrido, ERC amb Jacob Capardón, Ciutadans amb Erika Quintero, Alternativa Popular Amunt amb Marta Guinda, i Construïm amb Esther Rodríguez. Amb disset vots, el PSC n’ha sortit victoriós, mentre que la candidatura d’ ERC ha quedat en segona posició amb set vots. Alteranativa Popular i Ciutadans  empataven i obtenien tres vots cadascú. La candidatura de Construïm quedava en darrer lloc amb tan sols un vot. En el procés de votació també hi ha hagut dues abstencions amb vots en blanc.

Abigail Garrido, ja com a Presidenta del Consell Comarcal, ha volgut expressar l’orgull que sent en ocupar aquest càrrec, així com el compromís de posar-se al servei dels municipis de la comarca i dels ciutadans i ciutadanes que en ella hi resideixen. “Un compromís ja pres per la institució des dels seus inicis el 1987”. En el mateix sentit, ha afegit que la política té la mirada posada en el progrés, “és per això que el Consell Comarcal també vol esdevenir l’espai per a la conservació d’una visió comuna en el territori basada en l’entesa, el diàleg i l’acord”. Garrido també s’ha adreçat a JxCat agraint la voluntat de trobar-se en aquest acord amb l’objectiu de treballar per tot allò que els uneix.

Esquerra Republicana, com a segona força més votada a la comarca  i després d’haver emés un comunicat on anunciava haver ofert a JxCat la presidència de l’ens comarcal durant els quatre anys de mandat, ha manifestat que des d’avui mateix continuarà treballant per fer que la institució estigui presidida per un govern republicà i independentista, tot i anunciar que realitzaran una oposició constructiva lluny del no a tot, ja que així ho requereix la ciutadania.