Valoració del ple de desembre de SOM VNG

Un altre dilluns perdut

SOM VNG

Ahir es va celebrar ple i valdria la pena fer-ne una petita valoració, tant en quan als punts concrets com sobre dinàmiques, actituds i perspectives fins final de mandat. En primer lloc, destacar que finalment els i les treballadores del Consorci de Servei a les Persones tenen una sortida definitiva amb la dissolució d’aquest i la creació d’un ens autònom. Sobre aquest punt es poden fer (de fet, alguns les fem) moltes crítiques sobre la poca transparència amb la que el govern ha portat el procés, a part de veure preocupant la deriva convergent d’atac a certs sindicats, però ara era necessari acabar amb la inseguretat laboral de la gent.

Arribem a final de mandat sense solucionar (i ja no ho farem) la desídia del govern, de tots els governs, de cara a informar a l’oposició. Informes que arriben (si arriben) el mateix dia de ple, punts que no passen per comissions, mocions que no es deixen recollir,… En fi, seguim en la cultura de les majories absolutes però sense majories absolutes (i no tornaran).Pero sort, el debat polític al plenari existeix perquè l’oposició presenta mocions (que després el govern es passa per la tangent). El greuge vilanoví amb el servei de rodalies, la millora de l’espai públic, suport a les treballadores d’atenció primària i absolució de les preses polítiques són algunes de les aprovades ahir. En aquest cas, la nostra proposta des de SOM VNG (junt amb CUP i l’Ariadna Llorens), una moció a favor de reconèixer el dret d’una treballadora municipal a ser readmesa després d’un acomiadament injust per possible persecució sindical, va ser rebutjada. Tenir els serveis externalitzats en mans de multinacionals serveix per això, per tenir govern que fan de majordoms d’aquestes empreses i sempre donen l’esquena a les treballadores que es deixen la vida donant un servei a la ciutat. Fàstic especial fa veure com alguns partits quan eren a l’oposició si que recolzaven aquestes propostes només, ara ho veiem, per veure si així desgastaven el govern però amb el canvi de cadira, canvi de principis.

Una menció curta però no tant com el seu protagonista: tot el rebuig al regidor que fa oposicions per entrar a VOX. Una estafa democràtica per part d’un energumen que ha segrestat un acta de regidor per promoure el seu odi. Des de SOM VNG el mantindrem al lloc on està i mereix seguir i cridem a la resta de forces democràtiques a mantenir-lo: la més absoluta irrellevància.

En fi, el nostre plenari segueix lluny, molt lluny, de la ciutadania que diu representar i sense fer front a les necessitats de la gent vilanovina, aprovant tot allò que serveix pero anar tirant i oposant-se a tota proposta que impliqui alguna acció, el més mínim canvi. S’acabarà el mandat com una oportunitat perduda, ara bé, nosaltres seguirem lluitant dia a dia, engruna a engruna, per construir una nova oportunitat de canviar-ho tot, per enviar a pastar fang a qui ens segresta l’esperança. Aquest és el nostre compromís.