Vilanova i la Geltrú serà la seu del Campionat Europeu de Windsurf clàssic

La costa vilanovina acollirà la Grimaldi Eurocup & Spanish Open Championship, en la que hi participaran una setantena de windsurfistes

Cartell de la Grimaldi Eurocup & Spanish Open Championship. Foto: Aj.VNG

Del 26 al 28 d’octubre, les aigües de Vilanova i la Geltrú acolliran el Campionat Europeu de Windsurf Clàssic, Grimaldi Eurocup & Spanish Open Championship, en la que hi competiran una setantena d’esportistes.

La competició està organitzada pel Club de Mar de Vilanova i la Geltrú en col·laboració amb el Club Nàutic Vilanova i el suport de l’Ajuntament de la ciutat.

La regidora d’Esports Blanca Albà ha manifestat la seva satisfacció per la possibilitat de veure a la ciutat una regata que recupera els orígens del windsurf. “Contents d’acollir a la ciutat una competició que busca retrobar-se amb els orígens d’aquesta especialitat, tal com ho estan fent altres esports, amb un material i una estètica que recorda els anys 60”. La regidora ha volgut destacar especialment el paper actiu i la implicació que en tot moment han demostrat els organitzadors de la prova.

Gerard Delmás, vicepresident del Club de Mar, ha explicat que aquesta competició és la primera d’aquestes característiques que es fa en l’àmbit nacional, tant a Catalunya com a Espanya. A falta de tancar les inscripcions, a hores d’ara ja hi ha 60 preinscrits de 7 nacionalitats diferents. “Són esportistes que havien practicat windsurf fa anys i que ara tenen l’oportunitat de retrobar-se amb la taula”. Delmás ha volgut destacar la col·laboració del Club Nàutic, en l’organització i la logística dins l’aigua, així com el fet que tant participants com acompanyats s’allotgin en establiments hotelers de Vilanova i la Geltrú.

El director esportiu del Club Nàutic Vilanova, Diego Yubero, ha explicat que les categories dels participats es faran segons el pes de cadascú. “Distribuirem els participants, segons el seu pes en grups de 20 persones, amb l’objectiu d’afavorir la igualtat de condicions de tothom a l’hora de competir”. Yubero ha destacat la sortida com un dels millors moments de la prova, així com la prova de llarga distància, que tindrà la balisa a una hora de la platja, en direcció Barcelona o Tarragona, depenent de la direcció del vent.

Els responsables de l’organització veuen en aquest europeu l’oportunitat de realitzar una prova prou important per a plantejar-se de cara al futur celebrar un campionat mundial a Vilanova i la Geltrú.

La Grimaldi Eurocup & Spanish Open Championship començarà el divendres a les 13 hores. Dissabte i diumenge la sortida està prevista a les 10 del matí. Els horaris estan subjectes a la força i direcció de vent.