Es col·loca la primera pedra de la nova pista coberta de Sant Pere de Ribes

A l’acte hi han participat els clubs esportius que faran ús de les noves instal·lacions. L’equipament es construeix al costat de l’actual pavelló i s’aprofitarà l’actuació per urbanitzar l’espai exterior

El passat diumenge va col·locar-se la primera pedra de la nova pista coberta annexa al poliesportiu de Ribes. L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido; el regidor d’Esports, Josep Moya; altres regidors i regidores del Consistori i representants dels clubs esportius que faran ús d’aquest nou equipament, com el Club Handbol Ribes, el Bàsquet Ribes, el Ribes Club Patí, el CPA Ribes i el GYM Ribes, entre d’altres.

L’acte simbòlic va consistir en la col·locació i soterrament d’una urna que contenia elements representatius dels clubs assistents i d’altres de l’època. D’aquesta manera, el Club Handbol Ribes hi va deixar fotografies de les presentacions del equips; el Club Bàsquet Ribes va aportar una pilota signada per Miguel Salvó, jugador de l’ACB;  el Gym Ribes una pesa petita i el CPA Ribes una fotografia de grup. Per part de l’Ajuntament, es va dipositar una memòria USB amb el projecte de l’obra i, com s’acostuma a fer en aquests casos, premsa del dia. En el torn d’intervencions, l’alcaldessa, Abigail Garrido, es va mostrar desitjosa perquè el nou equipament “doni resposta a les necessitats de les entitats esportives” i va agrair i lloar la tasca que realitzen.

La pista tindrà una superfície de 52×32 metres més un espai de 5m d’amplada de reserva futura per a grades (en total 52x37m), tot cobert i divisible amb cortines en tres camps de joc. Les instal·lacions seran semitancades a mitja alçada per les parets laterals i amb un tancament lleuger per a la resta de l’alçada. A l’exterior, s’ha previst un espai pavimentat fora del perímetre de l’edifici per a la ubicació de lavabos o vestidors provisionals.

Els terminis d’execució del projecte contemplen entre 8 i 9 mesos d’obres i han hagut de superar diferents problemes abans de poder començar a edificar: l’empresa adjudicatària va fer fallida abans de posar la primera pedra i es va haver de tornar a posar en marxa el procés per escollir la constructora que se n’encarregués.