Vostè ja estava vinculada al món de la política municipal, per què decideix fer fa quatre anys aquest pas endavant i presentar-se com a candidata a l’alcaldia d’Olivella pel PSC?

Per vocació de servei públic. Estava convençuda que podia aportar solucions i millorar la vida dels ciutadans només canviant la manera de gestionar i de fer política. Crec en la política posada al servei del ciutadà, que transforma els municipis amb projectes en favor del benestar dels veïns i les veïnes.

Per què repeteix ara?

Encara queden projectes per tirar endavant i moltes situacions a les quals cal donar solució. Em sento amb forces, capacitat per gestionar-ho i la mateixa il·lusió de fa quatre anys. He notat el suport i la confiança dels ciutadans i això ha refermat el meu compromís.

Com a alcaldessa d’Olivella, quines són les principals diferències que ha viscut el municipi des que va arribar a l’alcaldia fins ara? 

Ens trobàvem en una situació de manca de model, sense projecte de futur nivisió estratègica. Només es gestionava el dia a dia. En aquests quatre anys hem aconseguit donar la volta a la situació.

Quin percentatge del seu programa de govern 2015-2019 considera haver acomplert?Quines són les principals accions que destaca?

Hem acomplert el 80%, però encara ara s’estan desenvolupant més accions.Hem planificat estratègies de futur,amb transparència i proximitat. Hem impulsant la cohesió social i la coresponsabilitat ciutadana. I hem gestionat el pressupost de manera sostenible i responsable.

Destaca la feina en matèria d’espai públic, per posar al dia les mancances que patien els ciutadans. Per exemple, hem portat l’aigua i la fibra òptica al casc antic i a la Plana Novella, una obra que ha suposat la major inversió que mai havia fet l’Ajuntament. I en matèria econòmica hem afavorit l’ocupació dels veïns, en col·laboració amb altres institucions i amb un programa propi que ha donat feina a persones que ho necessitaven.

Quins considera que són els principals punts forts del programa que presenten per a aquesta nova legislatura?

El nostre programa de govern deixar clar que estem especialment preocupats per generar ocupació per a les persones d’Olivella que estan a l’atur. També volem acabar la modernització de l’administració perquè sigui més propera i l’Ajuntament presti un servei d’atenció més eficaç i transparent. I també tenen molt de pes les propostes que fomenten la sostenibilitat, l’eficiència energètica i la cura del medi ambient.

Com és la llista que dóna cos a la candidatura del PSC Olivella?

La nostra candidatura és transversal i recull totes les sensibilitats. Està formada per veïns i veïnes amb vocació de servei públic i amb ganes de millorar el lloc on viuen. Està formada per joves, que aportaran idees renovades i molta energia, i per persones que han treballat en equips anteriors i compten amb experiència en la gestió.

Amb qui es veuria Marta Verdejo disposada a pactar per formar un acord de governabilitat?

Ens presentem per guanyar i per aconseguir la majoria suficient per governar. Tenim el millor equip i el millor projecte per Olivella. Tot i així, estem oberts a dialogar amb qualsevol que representi els valors de progrés i justícia social dels socialistes i que tingui un programaamb cara i ulls.

Jordi Nieto